"Bilo bi glupo podcijeniti Plenkovića, oporba je zakasnila"

Vijesti 04. ožu 201809:49 > 09:54
N1

Dragana Radusinović, s portala Novac za sve i Marina Šunjerga iz Večernjeg lista gostovale su u Točki na tjedan i komentirale zahtjev oporbe za opozivom ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić.

Mislim da je oporba zakasnila s opozivom ministrice Dalić. Ovako neće dobiti ono što je htjela. Martina Dalić sigurno neće biti opozvana u Saboru, a pitanje je što će dobiti i od te rasprave, rekla je Šunjerga.

 Ako oporba ima 69 potpisa i moguća 72 glasa, to je dovoljan kapital da bi mogli u javnosti dignuti glas i dobiti dodatnih 4 do 5 ruku za smjenu Martine Dalić. S druge strane, bilo bi glupo podcijeniti Plenkovića i očekivati da će on dopustiti da mu Dalić padne u Saboru, istaknula je Radusinović.

Dalić je mjesecima lagala hrvatskim građanima. Martina Dalić je u ime ministarstva potpisala dokument koji kaže da ministarstvo ne raspolaže informacijom tko je napisao lex Agrokor, da bi kasnije rekla da je to bila ona. Demokratsko obnašanje funkcije podrazumijeva legitimitet. Objektivno, Dalić može sutra izaći i kazati 10 rečenica. Ja ne vjerujem nijednu od njih, jer je spremna potpisati neistinu, rekla je Radusinović.

Zašto je Dalić važna Plenkoviću?

“Ona je potpredsjednica Vlade za gospodarstvo, koja je na sebe otpočetka preuzela uteg Agrokora, a Plenković je tek sad kad je došlo u pitanje opoziv Ramljaka, došao u to. Bitna je Plenkoviću, zato što razumije gospodarstvu i u određenom trenutku spremna je preuzeti jako vruć krumpir na sebe”, rekla je Šunjerga.

Bilo bi politički ispravno da je Dalić odstupila, a da je Ramljak dovršio posao, ali ne odgovara političkoj stabilnosti, jer je Dalić šefica cijeloga tog projekta. Kako je Ramljak pitao – Martina, što ćemo, tako će i Peruško vjerojatno pitati – gospođo Dalić, što ćemo, jer je odnos malo drugačiji, istaknula je Radusinović.

Šunjerga se dotaknula i bivše kompanije Ante Ramljaka. “Ako Texo Management ostane, nakon što je Ramljak otišao, to će biti veliki problem za Vladu, koji će moći teško ispeglati, rekla je Šunjerga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.