Bauk kaže da imaju 'oko 33 potpisa' za smjenu Martine Dalić

Vijesti 07. ožu 201811:32 > 11:44
N1

Arsen Bauk za N1 je komentirao kad oporba misli predati potpise za smjenu ministrice gospodarstva Martine Dalić.

“Još jučer smo skupili dovoljan broj potpisa, sad ih imamo oko 33 i još čekamo predstavnike jednog kluba da potpišu pa da možemo reći da su svi oporbeni klubovi potpisali zahtjev”, rekao je Bauk.

 Zahtjev za opozivom u Sabor neće uputiti prije stanke za Uskrs. “Mislim da je dobro da se još malo razmatraju argumenti koji su u korist naše inicijative za opoziv, pa da oni zastupnici koji su rekli da im treba još malo vremena to vrijeme i dobiju”, rekao je Bauk, dodavši da je logičan zaključak da oporba time želi postići da se o opozivu u javnosti, kao i među zastupnicima i klubovima, raspravlja i u vrijeme saborske stanke za Uskrs.

“Vodit ćemo računa i o manevarskim mogućnostima predsjednika Sabora. To smo dosta revno napravili kad je bila rasprava o Poslovniku, jer smo mi to iskoristili na isti način, pa smo odvukli raspravu do kasnog poslijepodneva, a izmjene nisu donesene”, rekao je Bauk, dodavši da je jedna od mogućnosti i predavanje zahtjeva za opozivom pred sami kraj ove sjednice Sabora.

“Potpisi su skupljeni, zahtjev je napisan, a proceduralne i poslovničke mogućnosti su nešto drugo što nije vrijedno medijske pozornosti”, rekao je Bauk.

Komentirao je i izjavu predsjednice GLAS-a, Anke Mrak Taritaš, koja je najavila interpelaciju zbog Istanbulske konvencije. “Ona će se dogoditi, za interpelaciju treba 16 potpisa, ali posljedice će biti takve da to predsjednik Sabora u skladu sa svojim manevarskim mogućnostima neće staviti na dnevni red, kao što neće staviti bilo što što će utjecati na psihičko i fizičko zdravlje vladajuće koalicije”, rekao je Bauk. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.