MUP odgovorio udruzi Are You Syrious o obitelji male Madine

Vijesti 12. ožu 201822:18 > 22:25
Ilustracija

Iz Ministarstva unutarnjih poslova za N1 su odgovorili na upit vezano uz postupanje s obitelji poginule afganistanske djevojčice Madine.

Kazali su da su primili informacije od udruge Are You Syrious, koja tvrdi da je obitelj afganistanske djevojčice Madine ponovno nelegalno protjerana iz Hrvatske.

 “Na temelju do sada prikupljenih informacija policijski službenici nisu postupali prema osobama koje se navode. Također, obavještavamo Vas kako su policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo i Policijske postaje Vrbanja pretraživali teren na području Strošinaca koristeći raspoloživu tehniku u cilju pronalaska navedenih osoba, a o mjerama traganja su obaviještene i susjedne policijske postaje, ali te osobe nisu pronađene. Vezano uz navode “ponovnog protjerivanja obitelji”, Ministarstvo unutarnjih poslova u nekoliko je navrata izvijestilo javnost da policija nikad nije postupala prema navedenoj obitelji i da hrvatska policija ni na koji način nije utjecala na nesretan događaj pogibije djevojčice Madine”, kazali su iz MUP-a, dodavši da je o svemu upoznata i udruga Are You Syrious.

Podsjetimo, prema podacima udruge, obitelj je prošli četvrtak stupila na teritorij Hrvatske i zatražila azil. Volonteri organizacije Are you Syrious? primili su njihov telefonski poziv i zatim o lokaciji, identitetu i stanju članova obitelji obavijestili policiju, UNHCR i Pučku pravobraniteljicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.