GLAS oštro kritizirao Bernardića zbog izjava u Istri

Vijesti 28. ožu 201815:53 > 15:57
Patrik Macek/PIXSELL

GLAS je oštro reagirao na izjave predsjednika SDP-a, Davora Bernardića, u Istri.

“Nakon kiselog zelja, Zagreba koji je lijep po kiši te satiranja protivnika satire, g. Bernardić jaše dalje. Tako je današnjom satiričnom izjavom u istoj kaci počeo kiseliti MOST, Živi zid, HDZ, GLAS, Pametno i IDS te iako mu to možda nije bila namjera na kraju nas je iskreno nasmijao.

Što se tiče GLAS-a, podsjećamo da smo kao stranka nastali iz protesta protiv koalicije s HDZ-om pa nas je začudilo da to g. Bernardić ne zna.

Što se tiče same ratifikacije Istanbulske konvencije, želimo podsjetiti da su upravo GLAS i IDS pokrenuli interpelaciju zbog Istanbulske konvencije te prisilili Vladu da ratifikaciju stavi na dnevni red i bilo bi pravo čudo da g. Bernardić ne zna ni za to.

Istovremeno nas je začudilo vrludanje samog g. Bernardića u izjavama oko ratifikacije Istanbulske konvencije zbog čega su se i pojedini saborski zastupnici SDP-a morali ograđivati od izjava vrha stranke. Pri tom do posljednjeg trenutka nitko nije znao hoće li SDP u konačnici dići ruku za ratifikaciju ili ne.

Ukratko g. Bernardić je pravo čuđenje u svijetu”, poručili su iz GLAS-a u priopćenju.

I predsjednik IDS-a Boris Miletić odgovorio je na žestoku kritiku predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji ga je danas u Istri nazvao “Plenkovićem glasnogovornikom”, dok je Amsterdamsku koaliciju prozvao jer se nije ogradila od medijskih napisa o mogućoj koaliciji s HDZ-om.

Miletić je u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama IDS-a poručio da s Bernardićem ima korektnu suradnju te da ne zna što je tim izjavama htio reći. “Pretpostavljam da je na neki čudan i potpuno neuvjerljiv način htio skrenuti pažnju s priče o velikoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a. Svi znamo kako HDZ prolazi, odnosno ne prolazi u Istri i izjave o okupaciji Istre na tragu su znanstvene fantastike”, poručio je Miletić te dodao da IDS nije kriv SDP-u što im u Istri pada rejting.

“Nadam se da će što prije riješiti svoje probleme i pozicionirati se kao prava oporba HDZ-u, poput IDS-a i GLAS-a”, poručio je Miletić te podsjetio da su “IDS i GLAS natjerali Vladu da Istanbulsku konvenciju uopće stavi na dnevni red”. “IDS je predložio zakon kojim će se oštro sankcionirati ustaški pozdrav i tako redom. Ništa od toga, na žalost, nije došlo od SDP-a”, poručio je Miletić.

“Ja se ipak nadam da SDP neće ići u koaliciju s HDZ-om, da će se izvući iz krize u koju je upao, da će početi aktivnije zagovarati liberalne vrijednosti i da će se pridružiti pravim opozicijskim akcijama koje vode IDS i GLAS”, zaključio je Miletić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.