Grmoja priznao pogrešku i ispričao se oporbi

Vijesti 29. ožu 201815:29 > 15:34
Ilustracija

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja priznao je da je krivac za pogrešku u oporbenom prijedlogu za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta gdje su naveli i nepostojeću rijeku Peruću.

Vlada je u svojem objašnjenju zašto kao neutemeljene i neosnovane smatraju oporbene navode za opoziv objasnila i da ne postoji rijeka Peruća.

“U odnosu na točku 5. Prijedloga u kojoj predlagatelji navode ‘… da se potpredsjednica Vlade i ministrica u nekoliko navrata javno zalagala za izgradnju termoelektrane na rijeci Perući’ Vlada ističe da u Republici Hrvatskoj ne postoji rijeka s imenom Peruća”, navodi Vlada u svojem očitovanju i dodaje:

“U Republici Hrvatskoj postoji rijeka Cetina na kojoj je 1958. godine podignuta brana Peruća čime je potopljeno naseljeno područje veličine oko 15 km2 i stvorena umjetna akumulacija nazvana Perućko jezero koje se koristi za reguliranje rada hidroelektrana Peruća, Đale i Zakučac”, stoji u objašnjenju Vlade.

Mostovac Grmoja je na Facebooku priznao da je to njegova greška i pokušao objasniti kako se dogodila. “Pogrešku sam omaškom napravio dodajući tu točku naknadno na prvotni nacrt opoziva. Za to se ispričavam svim kolegama u oporbi, ali i kolegama iz kluba Mosta koji su podržali zahtjev za opoziv. Oni ne mogu i ne trebaju dijeliti odgovornost za moje pogreške”, napisao je Grmoja i iskoristio tu svoju ispriku da bi i druge podsjetio “kako je došlo vrijeme da svatko tko obnaša bilo koju političku funkciju prihvati odgovornost za svoje pogreške”.

“Iza svake krive odluke stoji ime i prezime konkretne osobe. A cijela javnost zna tko stoji iza afere „savjetničke naknade“, tko je doveo i tko je cijelo vrijeme štitio Antu Ramljaka u marifetlucima u kojima je TEXO MANAGEMENTU, njegovoj bivšoj tvrtki, isplaćeno 12 milijuna kuna. Ime i prezime mozga i političkog zaštitnika operacije „savjetniče naknade“ je MARTINA DALIĆ.

Danas je taj slučaj dobio novu dimenziju jer je cjelokupna Vlada stala u obranu tog lešinarskog pothvata. Umjesto da najure kompromitiranu ministricu, premijer i ostali članovi Vlade odlučili su je zaštiti. Pametnome dosta!”, napisao je Grmoja na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.