Ministarstvo istražuje plaće na zagrebačkim fakultetima

Vijesti 01. tra 201813:33 > 13:33
Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministarstvo financija pokrenulo je proračunski nadzor na Sveučilištu u Zagrebu zato što su, prema tvrdnji ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, pojedini fakulteti bez suglasnosti Ministarstva unosili neodobrene promjene plaća u sustav Centralnog obračuna plaća.

Ministarstvo financija potvrdilo je Jutarnjem listu da je pokrenut proračunski nadzor.

“Nadzor se obavlja na temelju prijava, a prema odredbama Zakona o proračunu i Pravilnika o proračunskom nadzoru”, navode u Ministarstvu.

Sveučilištu u Zagrebu, točnije dekanima svih fakulteta i akademija, ministrica Blaženka Divjak ovih je dana uputila dopis u kojem ih, među ostalim, obavještava da su pojedine sastavnice Sveučilišta bez suglasnosti Ministarstva mijenjale iznose plaća.

Na upit o kojem je iznosu riječ, odnosno kolika je probijena svota na račun plaća, u Ministarstvu znanosti nisu odgovorili.

O čemu je konkretno riječ i kako komentiraju nadzor te optužbe ministrice u zagrebačkom Rektoratu nisu htjeli komentirati.

“Zahvaljujemo na informaciji, ali mi nismo službeno zaprimili dopis ministrice pa ga ne možemo komentirati” odgovorio je prorektor za informiranje Miljenko Šimpraga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.