Dalić o opozivu: Od svega toga neće biti ništa

Vijesti 10. tra 201821:06 > 21:10
Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić komentirala je što očekuje od rasprave u Saboru o njezinom opozivu koja će se održati ovoga tjedna.

Na pitanje što očekuje u Saboru oko izglasavanja povjerenja, rekla je da saborska procedura zahtjeva da se ta rasprava provede. “Ona će se provesti u skladu s poslovnikom i od svega toga neće biti ništa”, kazala je u intervju HRT-u.

Govoreći o okvirnom dogovoru o nagodbi u Agrokoru kazala je da su vjerovnici postigli dogovor o svim “krupnim i bitnim pitanjima nagodbe” koji će se u sljedećim tjednima prevesti u pravni tekst.

“Godinu dana je prošlo od kada je izvanredni povjerenik zatekao 6 kuna i 2 lipe na računu Agrokora. Danas je na na računu milijardu i 525 milijuna kuna. Vjerovnici su postigli načelan sporazum o naplati svojih tražbina i možemo reći da su sistemski rizik i mogućnost stečaja u potpunosti uklonjeni. Stvoreni su uvjeti da Agrokor može normalno poslovati i da u vlasništvu današnjih vjerovnika raste i da se razvija, da ostane najveća hrvatska kompanija koja će doprinositi snazi hrvatskog gospodarstva ali na puno kvalitetnijim i fer tržišnim osnovama”, kazala je Dalić.

“Struktura vjerovnika određuje strukturu vlasništva. Biti će to kompanija u vlasništvu većeg broja današnjih vjerovnika, kompanija u međunarodnom vlasništvu. Vjerujem da će novi vlasnici donijeti kvalitetniju koorporativnu kulturu, kvalitetniji način upravljanja i da će sukladno odredbama nagodbe osigurati i daljnji rast Agrokora. Vrijednost njihovih tražbina ovisi o budućoj vrijednosti kompanije. Svi današnji vjerovnici, budući vlasnici imaju jako dobar motiv da cijeli sustav razvijaju, da on raste, što bolje posluje i zapošljava”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.