'Naša koalicija prva tražila da se Konvencija stavi na stol'

Vijesti 13. tra 201814:34 > 14:36
N1

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u petak je poručio kako je Sabor ratifikacijom Istanbulske konvencije, "bez obzira na neviđene pritiske", donio jedinu ispravnu odluku.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u petak je poručio kako je Sabor ratifikacijom Istanbulske konvencije, “bez obzira na neviđene pritiske”, donio jedinu ispravnu odluku.

“Ujedno je to prvi konkretan korak da ženama i svim žrtvama nasilja pružimo bolju i kvalitetniju zaštitu, na razini najrazvijenijih zemalja Europske unije”, priopćio je Miletić i dodao kako je sada na državnim institucijama da što opsežnije implementiraju odredbe Konvencije.

“Što se nas tiče, u Istri, sve regionalne i lokalne institucije na tom će im putu biti iskren i kvalitetan partner” , navodi čelnik IDS.a te izražava zadovoljstvo što je upravo tzv. Amsterdamska koalicija prva inzistirala da se pitanje Istanbulske konvencije stavi na stol i da se “sad možemo okrenuti rješavanju ostalih nagomilanih problema”.

“Natjerati Vladu da se u što kraćem roku očituje oko Istanbulske konvencije i da ta točka konačno dođe na dnevni red velik je uspjeh za našu stranku. Pokazali smo dosljednost, nešto što se nažalost u hrvatskoj politici rijetko viđa”, naglasio je Miletić.

Priopćenje je zaključio porukom kako je najvažnije što ratifikacija tog važnog dokumenta Hrvatsku legitimira kao modernu državu i društvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.