'Nema smisla da statiram u SDP-u koji vodi lošu politiku'

Vijesti 18. velj 201512:18 > 12:19
N1

U Uredu predsjednika danas poslijepodne održat će se primopredaja dužnosti između predsjednika Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

“Osjećam se dobro, lijep je dan. Obavljam zadnje poslove i pripremam se za nove”, rekao je Josipović posljednjeg dana na Pantovčaku.

Komentirao je kako će teći današnja primopredaja vlasti. “Resorni savjetnici će se naći i razgovarati. Ja ću razgovarati s predsjednicom. Nema potrebe za savjetima, želim joj puno sreće”, istaknuo je predsjednik na odlasku.

Ranije ovog tjedna Josipović je najavio kako će se primopredaja održati bez prisustva novinara. “To su se timovi dogovorili, nema potrebe to snimati. Tako su timovi dogovorili. Mi ćemo si stisnuti ruku s vama ili bez vas”, objasnio je Josipović. Ipak, nedugo nakon ove izjave stigla je potvrda da će se primopredaja vlasti danas ipak održati u prisustvu novinara.

Osvrnuo se i na poziv premijera Milanovića da se vrati u SDP. “Hvala mu na pozivu. Ja sam pripremao reformski paket, a SDP ne želi reforme. Nema potrebe da ulazim u SDP da statiram politici koja nije dobra“, zaključio je Josipović.

“Iza mene RH ostaje članica EU, zemlja bez zastarijevanja pretvorbenog kriminala. Ostaje država u kojoj se u pet godina živjelo mirno i zadovoljno. One stvari koje ne mogu promijeniti ne mogu zbog ustavnih ogranicenja. Da sam mogao, promijenio bih gospodarsko stanje. Vlada je malo sluha imala za te stvari”, rekao je Josipović osvrtajući se na svoj mandat.

Dodao je i što će raditi nakon primopredaje mandata. “Danas imam nekoliko sastanaka i susrećem se s dekanom Muzičke akademije. Sutra je novi dan”, zaključio je Josipović.