'Dačiću je najveća kazna što je stvorena hrvatska država'

Vijesti 01. svi 201813:12 > 13:18
N1 Hrvatska

Milijan Brkić u Okučanima je, nakon obilježavanja obljetnice akcije Bljesak, komentirao i poruke iz Srbije, prije svega onu Dačićevu o 'diplomatskom ratu'.

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković je, osvrćući se na izjavu srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da će ukoliko Hrvatska želi diplomatski rat, to i dobiti, naveo da korištenje te riječi nije dobro, i da Srbija i Hrvatska nisu iste jer nitko u Zagrebu nije davao izjave kakve je davao ministar Aleksandar Vulin niti je itko oskrnavio srpsku zastavu u Saboru.

Ubrzo se oglasio i Dačić. “Točno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera, nismo vršili Holokaust nad Židovima i Hrvatima, nismo tjerali Hrvate da nose obilježja kao što su Srbi i Židovi morali nositi za vrijeme Drugog svjetskog rata, Židovi žute, a Srbi plave trake”, rekao je Dačić na Plenkovićevu izjavu da “nismo u ovoj priči isti”.

Milijan Brkić smatra da ‘moramo spustiti loptu’.

‘Gospodinu Dačiću i sličnima je najveća kazna što je stvorena hrvatska država, što će ona trajati vječno unatoč njihovom snu o velikoj Srbiji koji se nikad neće dogoditi’, kazao je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora.