Bandić ima novu zastupnicu u Gradskoj skupštini

Vijesti 07. svi 201811:09 > 11:13
Ilustracija

U Staroj gradskoj vijećnici u ponedjeljak je počeo nastavak 11. sjednice zagrebačke Gradske skupštine, a gradski zastupnici trenutno raspravljaju o 29. točki dnevnog reda od njih ukupno 54.

To je treći dan zasjedanja 11. sjednice, koja je počela 26. travnja i nastavljena 2. svibnja, kada ju je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) morao prekinuti zbog nedostataka kvoruma.

Na početku sjednice je na obnašanje dužnosti gradske zastupnice prisegnula nestranačka zastupnica Natalija Prica Oreški, koja je u skupštinske klupe sjela umjesto Ane Rucner, koja je svoj mandat stavila u mirovanje.

Gradski zastupnici su odmah glasovali o 13. točki, koju su raspravili 2. svibnja, te je većinom glasova nisu prihvatili. Riječ je o prijedlogu odluke gradonačelnika Milana Bandića o izmjenama Odluke o određivanju poslova javne rasvjete koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba.

Nakon toga su većinom glasova prihvatili Bandićev prijedlog izmjene Odluke o komunalnoj naknadi, prijedloge odluka gradonačelnika o izradi urbanističkog plana uređenja Zona Badel, te o realizaciji gradskog projekta Zona Badel. Također, Bandićeve prijedloge odluka o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje kupališne sezone u 2018. i o proširenju djelatnosti Dječje bolnice Srebrnjak, o osnivanju osnovne škole Hrvatski Leskovac i o promjeni djelatnosti Geodetske škole.

Zastupnici su prihvatili i Bandićeve prijedloge odluka s amandmanima o stipendiji Grada Zagreba za izvrsnost te za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva, kao i za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine.

Pred zastupnicima je i prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez o uvođenju izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje u sve zainteresirane osnovne škole kojima je osnivač Zagreb.

Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine su i točke o prijedlozima za imenovanja ravnatelja Zagrebačke filharmonije i Gradskog dramskog kazališta Gavella.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.