'Čičak će objaviti dokumente koje mu je poslao Todorić'

Vijesti 10. svi 201814:57 > 14:58
N1 Hrvatska

Potpredsjednik HHO-a Igor Peternel u emisiji N1 uživo kazao je koje dokumente je ta organizacija dobila od Ivice Todorića.

“To je nastavak tih transkripata, e-mail i SMS komunikacije u vrhu Vlade koje je predsjedniku HHO-a Ivanu Zvonimiru Čičku dostavio Ivica Todorić i njegov tim”, kazao je Peternel i dodao kako je Čičak te dokumente predao predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i glavnom državnom odvjetniku.

“Možda je to bila i želja Todorića. Čičak je smatrao da te dokumente treba predati predsjednici Repulike i šefu DORH-a. Do sljedećeg tjedna ćemo pričekati što će se dogoditi, hoće li biti provjere autentičnosti, a nakon toga će Čičak, s obzirom da poštujemo javni interes, izaći u javnost s tim dokumentima”, kazao je Peternel.

“Ako se pokaže autentičnim, onda se radi o vrlo kompromitirajućem materijalu”, rekao je Peternel te dodao da je to nastavak one komunikacije koja je objavljena jučer i koja je autentična.

“Čičak će sigurno sljedeći tjedan predstaviti te dokumente. Na pitanje možemo li očekivati još jednu veliku bombu, Peternel je odgovorio: “otprilike”.

Danas je Izvršni odbor Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) izvijestio da je Ivica Todorić dostavio HHO-u iz Londona dokumente s molbom da ih “proslijedi nadležnim organima radi utvrđivanja istine”. Slijedom toga predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak predao je 8. svibnja dostavljenu dokumentaciju predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, a preslik dokumentacije su 9. svibnja on i član Izvršnog odbora Evelin Tonković uručili glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću, priopćio je HHO.

Podsjetimo, portal Index.hr u srijedu je objavio mail prepisku između ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicma i predsjednicima privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda o pripremi lex Agrokora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.