'Ako su greške u procesu namjerne – netko će odgovarati'

Vijesti 11. svi 201810:35 > 10:46
N1

Objavljena privatna elektronička korespondencija potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicima brokerskih kuća, odvjetnicima i konzultantima koji su radili na "lex Agrokor" i dalje su u središtu pozornosti. Premijer Plenković komentirao je u petak najnovije događaje, a uoči sastanka vladajuće koalicije koji je zakazan za 11 sati.

‘Danas ću vidjeti koalicijske partnere, nakon sastanka ćemo o tome davati izjave’,kazao je premijer na pitanje o stavu koalicijskih partnera.

Jesu li vam koalicijski partneri rekli da će tražiti ostavku Martine Dalić?, upitan je premijer.
Nije, rekli su vama da vi kažete meni. 

Upitan je potoim i je li Vlada taoc Martine Dalić.

‘Ne, mi nismo ničiji taoci. Mi moramo finalizirati nagodbu u Agrokoru, imamo još 60 dana. Zašto su mailovi izašli baš na dan kad ja dajem veliki intervju i kad primam nagradu za Europski govor godine’, pitao je Plenković. ‘Ako su bili dostupni, zašto nisu izašli ranije?’, dodaje.

Grupa sastavljena na inicijativu Mosta

“Prvo, ja ću još jednom reći, ta grupa je sastavljena radi inicijative Mosta. Ja mislim da je cijela javnost totalno zaboravila kontekst, mi se sad pravimo da je to bilo u laboratorijskim uvjetima negdje uz švicarskim Alpama. Mi smo zaboravili kako je bilo prije 14 mjeseci.”, kazao je premijer.

‘Je, je, hoćete da vam pokažem SMS? Budite ozbiljni. Ovo je za šalu i zabavu, zabavljao sam se jučer kad sam vidio kako to izgleda. Ja se budim i idem spavati s time da kažem da kako ćemo mi nešto iskemijati. … Ne mislim da mi itko radi o glavi, u političkoj utakmici svi se bore na svoj način. Ja se borim kako mislim da treba: korektno, ne kradem, ne kemijam… Ako je netko dao veliki doprinos da riješimo najkrupniji problem hrvatskog gospodarstva od Domovinskog rata naovamo, dala ga je ona. Nisu uzalud ljudi prepoznali koliko je taj zakon spriječio štete. Sad se bavimo greškama koje su nastale u procesu. Ako su one namjerne, netko će odgovarati. Ako nisu, idemo dalje’, kazao je to premijer nakon Međunarodne konferencije kojom se obilježava pet godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji „Uloga prava i sudova u Europskoj uniji koja se mijenja“.

‘Neću podnijeti ostavku. Zašto mislite da sam izgubila povjerenje koalicijskih partnera?’, dodaje Dalić upitana o tome, a uoči sastanka koji je zakazan za 11 sati.

Više čitajte OVDJE.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.