Kitarović u Savskoj: Branitelji joj pjevali Zovi, samo zovi

Cropix/Goran Mehkek

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prvog radnog dana posjetila je šator u Savskoj gdje branitelji prosvjeduju već četiri mjeseca. Prije ulaska u prosvjedni braniteljski šator Grabar Kitarović je odala počast hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić, koja je umrla u prvih nekoliko dana prosvjeda u Savskoj.

Branitelji u Savskoj dočekali su je s pjesmom ‘Zovi, samo zovi’ i skandiranjem ‘Naša predsjednica’. Uručili su joj i poklone: cvijeće i rokovnik s logom predsjednika.

Nova predsjednica rekla je kako je stigla da ispuni obećanje iz kampanje u kojoj je rekla da će doći ponovno. Obećala je prosvjednicima da će tijekom svog mandata aktivno brinuti o svim braniteljima, invalidima i civilnim žrtvama. “Aktivno ću se zalagati da se riješe vaši problemi”, kazala je Grabar Kitarović.

Predsjednica je prosvjednike pozvala da idućeg tjedna dođu u njezin Ured kako bi započeli dijalog oko rješavanja svih problema.

“Ispunili ste obećanje. Zahvaljujem vam u ime branitelja i invalida Domovinskog rata. Hvala vam na pozivu na koji ćemo se odazvati”, odgovorio je jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški.

Cropix/Goran Mehkek
Cropix/Goran Mehkek
Cropix/Goran Mehkek
Cropix/Goran Mehkek
Cropix/Goran Mehkek
Cropix/Goran Mehkek
Cropix/Goran Mehkek
Cropix/Goran Mehkek

Prvog radnog dana je osim imenovanja savjetnika, nova predsjednica je u 17 sati posjetila branitelje u Savskoj 66. Isto je napravila i u noći izborne pobjede.

Dok su na jednoj strani Savske ulice branitelji čekali predsjednicu, s druge strane muškarac koji se predstavio kao Marko Grahovac prosvjedovao je protiv nezaposlenosti. Branitelji su burno reagirali na njegov prosvjed. Masovno su ga vrijeđali i dobacivali mu da je Milanovićev plaćenik.

N1

Držeći bijele gaće u jednoj ruci, a u drugoj poruku ‘Ja imam PTSP od nerada’ te poruke ‘Ili posao ili kalašnjikov’ i ‘Karamarko, odi doma’, prosvjedovao je protiv nezaposlenosti mladih u RH. Njegova namjera bila je da predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović vidi njegove poruke.

Kako su potvrdili iz zagrebačke policije, prosvjednik je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira i u tijeku je prekršajna obrada.

https://twitter.com/MirnaBrekalo/status/568391358425247744

Na upit hoće li prestati s prosvjedom ukoliko to od njih zatraži Kolinda Grabar Kiatrović, kazali su da se to neće dogoditi te da nastavljaju s prosvjedom sve dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtjevi.

https://twitter.com/MirnaBrekalo/status/568382728065982464

Po stupanju na dužnost Grabar-Kitarović ažurirana je i službena stranica predsjednik.hr na kojoj je trenutačno životopis prve hrvatske predsjednice, njezin govor s inauguracije održane u nedjelju 15. veljače, kao i informacije o bivšim predsjednicima.