Predsjednica će demografske mjere predstaviti 11. lipnja

Vijesti 30. svi 201812:50 > 12:54
N1

'Demografsko pitanje je krucijalno pitanje, Hrvatska nestaje. Mi gubimo najvitalniji sloj stanovništva', kazao je u petak predsjedničin savjetnik za demografiju Anđelko Akrap.

Na novinarsko pitanje da komentira ‘prepucavanje predsjednice i premijera o zajedničkoj sjednici Vlade na temu demografije’, Akrap je kazao:

‘To je možda i zdravo, da se istakne ta tematika, no to možda nije prepucavanje. Predsjednica je predložila zajedničku sjednicu, Vlada nije odgovorila i predsjednica nije poslala materijale. Na tome mjesecima radi čitav tim ljudi, rekao je.

Što bi donijela zajednička sjednica?

‘Raspravilo bi se o tim mjerama, postiglo bi se suglasje koliko je moguće, i izašli bismo s tim u javnost. Predsjednici je jako stalo da se riješi problem, a taj problem se ne rješava i mora se početi rješavati’.

Kad će predsjednica predstaviti svoje mjere?

‘Vjerujem da će to biti 11. lipnja, kad je predložila prvi datum za zajedničku sjednicu Vlade’.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković izjavio je jučer kako neće sazvati zajedničku sjenicu Vlade s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović kako bi razgovarali o demografskim mjerama.

“Neće biti zajedničke sjednice Vlade na ovu temu. Predsjednica je poslala dopis s inicijativom, nije bilo konkretnih mjera o kojima je izvijestila javnost. Vlada je poduzela niz mjera, idemo 1.7 s novom mjerom… Ima osam do devet mjera koje su već poduzete, a još jednom pozivam i predsjednicu i sve druge koji žele dati ideje, Vlada ima ovlasti donositi odluke ovog karaktera i vrlo rado ćemo saslušati sve ideje. Tu je i Vijeće za demografsku revitalizaciju…”, rekao je premijer o mogućnosti da sazove sjednicu Vlade koju je predsjednica spominjala u nekoliko navrata.

Više čitajte OVDJE.