Novinar Indexa prijavio ministra Medveda zbog prijetnje

Vijesti 03. lip 201819:37 > 19:40
N1

Ministar branitelja, Tomo Medved, kako piše Index, telefonski je prijetio njihovom novinaru Vojislavu Mazzoccu.

Prema pisanju Indexa, Medved je njihova novinara nazvao nakon što je Index objavio tekst o zapošljavanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

“Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete ući ćemo u ring”, rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: “Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh”. Potom je novinara Indexa upitao: “Hoćete li da sljedećeg tjedna objavim priopćenje u kojem ću objaviti kako ste došli u Ministarstvo branitelja, po kojem natječaju i koliko ste novaca dobili?”

Mazocco je, naime radio u Ministarstvu branitelja, prvo kao civilni ročnik, a nakon toga i nekoliko mjeseci u odjelu za psihosocijalnu pomoć. Medved je Mazoccu rekao da će podatke o novinaru Indexa objaviti ne kao Tomo Medved, nego kao Ministarstvo branitelja. “Imam punu ladicu predmeta i znam s kim ste radili i za koga radili. Kome služite, gospodine Mazzocco? Kome služite?”, rekao je Medved novinaru Indexa.

Ministar je za Večernji list komentirao ove prijetnje. “To je netočno i suludo. Istina je da sam nazvao novinara i zamolio ga da o meni može kritički pisati što god želi, ali neka mi ostavi obitelj”, kazao je za Večernji list ministar Medved. Upitan je li istina da će objaviti priopćenje i kojeg sadržaja, odgovorio je potvrdno, dodajući kako će u priopćenju koje će objaviti u ponedjeljak “biti ono što treba biti” te se ispričao što ne može više razgovarati jer se nalazi na Svetoj misi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.