GLAS traži ostavku Medveda zbog prijetnji novinaru Indexa

Vijesti 03. lip 201821:13 > 21:16
Patrik Macek/PIXSELL

Iz stranke GLAS oglasili su se povodom prijetnji ministra branitelja, Tome Medveda novinaru Indexa.

“Građansko-liberalni savez (GLAS) najoštrije osuđuje fizičke prijetnje ministra branitelja Tome Medveda upućene novinaru Index.hr-a Vojislavu Mazzoccu, a nakon što je navedeni novinar u svom tekstu razotkrio nepotizam ministra Medveda. Nakon nastavka djelovanja po obrascu ortačkog kapitalizma, kao i raznih korupcijskih afera pa i ove afere zapošljavanja ministrovog sina u tvrtci AKD Zaštita, HDZ se vratio još jednoj staroj, „dobroj“ navici i oprobanoj metodi prijetnje novinarima koji otkrivaju HDZ-ove afere.

 Ovakvo ponašanje ministra Vlade Republike Hrvatske pokazuje pravo lice HDZ-a koji svojim postupcima ozbiljno korača u prošlo stoljeće, točnije u 90.-e godine te se služi najbrutalnijim nasrtajima na slobodu medija u Hrvatskoj. Inače, važno je napomenuti kako se Hrvatska u redovitom godišnjem izvješću Reportera bez granica nalazi na katastrofalnom 69. mjestu iza Surinama, Samoe, Gane, Burkine Faso, Madagaskara i BiH, a što je poražavajući rejting za jednu članicu Europske unije.

Zbog svega navedenog GLAS traži ostavku ministra Medveda, a ukoliko je ministar u potpunosti izgubio moralni kompas, zahtijevamo od premijera Plenkovića da razriješi ministra. U protivnom, GLAS će u saborsku proceduru uputiti prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministru branitelja Tomi Medvedu jer ne želimo da nam se zemlja polako, ali sigurno, pretvara u autoritarni režim tzv. neliberalne demokracije u kojoj se guše temeljna ljudska i građanska prava, prava manjina i medijske slobode”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.