'Nikada nisam prijetio novinarima!'

Vijesti 04. lip 201811:31 > 11:35
N1 Hrvatska

Ministar branitelja Tomo Medved u ponedjeljak je komentirao prijavu policiji koju je tijekom vikenda protiv njega podnio novinar Indexa Vojislav Mazzocco.

“Nisam prijetio, ja nikada nisam prijetio novinarima. Podsjetit ću vas da sam tijekom Domovinskog rata bio jedan od vojnika koji je novinaru davao krv i spasio mu život. Ja nikada ne prijetim”, rekao je ministar.
“Ja sam kroz kontakt koji mi je bio dostupan zamolio poštovanog gospodina da se kritički osvrće prema meni i mom poslu, molio sam ga da ostavi obitelj po strani, odnosno da se ne osvrće na moje članove obitelji. Uvijek sam sklon na preispitivanje mojih odluka, dostupan sam medijima”, kaže Medved.
Na pitanje o “ringu” koji je spomenuo tijekom razgovora s Mazzoccom, Medved kaže kako je “to ring u smislu mene i moje dužnosti”.
Na pitanje zašto ga je onda Mazzocco prijavio zbog prijetnji, kaže: “To je njegovo pravo i ne sporim to pravo. Naglašavam, nisam prijetio ni u kom slučaju. Pozvao sam da kritički prati što radim, mene, moje odluke i ustanovu koju predstavljam, samo sa zamolbom da se usmjeri prema meni, a ne zadire u članove moje obitelji i mislim da je to korektno.”
“Nisam prijetio, obavljam svoj posao časno i odgovorno”, ponovio je ministar
“Pozvao sam ga da prati mene i moj rad, da ostavi članove moje obitelji po strani. Ako ćemo promatrati prezimena, zar bih trebao zabraniti svom djetetu javljanje na natječaje? Minimum korektnosti je pitati. Ja sam se javio i rekao da u tome nisam sudjelovao. Vrlo korektno sam rekao da u tome nisam sudjelovao i da nemam veze sa zapošljavanjem mog djeteta. Naglašavam da apsolutno nikakve prijetnje nije bilo”, kaže ministar.
Oporba traži njegovu ostavku.
“To je pravo oporbe. Onog momenta kad ne budem bio u stanju obnašati ovu dužnost u skladu s očekivanjima populacije hrvatskih branitelja, ja ću, i uvijek sam spreman, odstupiti s dužnosti. A sve dok smatram da svojim sposobnostima mogu doprinijeti radu ovog ministarstva, ja ću svoj posao obavljati”, rekao je ministar.

Podsjetimo, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved priopćio je u nedjelju da ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Index.hr Vojislavu Mazzoccu, te je odbacujući takve interpretacije naveo da mu je žao što je njegov razgovor s novinarom tako doživljen.

Index je objavio da je Medved u nedjelju oko 14,45 sati nazvao novinara i prijetio mu niti 24 sata od objave Mazzoccove priče „o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja”.

“Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete ući ćemo u ring”, rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: “Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh”, objavio je Index.

Ministarstvo branitelja priopćilo je u nedjelju navečer da ministar hrvatskih branitelja u svojoj reakciji na članak objavljen na portalu Index.hr ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Mazzoccu i s punom odgovornošću odbacuje takve interpretacije.

Vojislav Mazzocco gostuje na N1 televiziji danas u 13:40 minuta. Razgovor s njim gledajte na OVOM LINKU.