Dinko Cvitan: Tužit ću Zdravka Mamića

Vijesti 05. lip 201819:54 > 19:59
N1

Bivši državni odvjetnik Dinko Cvitan najavio je da će tužiti Zdravka Mamića zbog tvrdnji koje je jučer tijekom koneferencije za medije iznio protiv njega.

“SMS poruke koje je pokazao Zdravko Mamić su krivotvorina koja se vidi iz aviona, a njegovi zaključci nemaju veze s istinom i predstavljaju najobičniju budalaštinu. Za sve izgovorene riječi kojima je vrijeđao moju čast i ugled podignut ću tužbu zbog naknade štete”, kazao je za RTL Dinko Cvitan.

Podsjetimo, bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić optužio je u ponedjeljak bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i Uskok za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu u slučaju u kojem se Mamića, njegovog brata Zorana, bivšeg “Dinamovog” direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara sumnjiči za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz Dinama te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 miljuna kuna neobračunatog poreza i prireza. Izricanje presude zakazano je u srijedu u podne. 

Danas je priopćenjem na Mamićeve reagirao i DORH te su istaknuli da odbacuju “navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća”. “Državno odvjetništvo Republike Hrvatske naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku”, napisao je DORH u priopćenju.

“Nadležno državno odvjetništvo zatražit će od kriminalističke policije provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navoda iz komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku’, zaključili su iz DORH-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.