Kad predsjednica kaže da ide po 2. mandat, ima potporu HDZ-a

Vijesti 18. lip 201815:16 > 15:23
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković gostujući u emisiji "S Markova trga" Hrvatskog radija prokomentirao je odluku Europske komisije da ostane neutralna u sporu Hrvatske i Slovenije. Komentirao je i odnose između predsjednice i premijera.

“Očekivali smo takvu odluku, ona je na tragu onoga što smo govorili, riječ je o bilateralnom pitanju. Ovo je poruka slovenskoj strani da se treba tražiti rješenje kroz bilateralne razgovore”, rekao je Jandroković.

Komentirao je 29. rođendan HDZ-a demantirajući da je protekla godina bila burno razdoblje. “Imamo prijepora, no rješavamo ih, ključno je voditi računa o interesima države i interesima građana”, poručio je predsjednik Sabora.

Pohvalio se uspjehom stranke na izborima u Splitu i rekao da je HDZ uvjerljivo najjači. Komentirao je i odnose na relaciji Pantovčak-Bandski dvori, rekavši da predsjednica nije najveća oporba premijeru. “Normalno je da ponekad ima razmirica, ali moramo voditi računa da smo odgovorni za stabilnost, treba se držati ustavnih ovlasti i voditi računa o razvoju zemlje”, kaže Jandroković. 

Odgovorio je i na pitanje hoće li predsjednica dobiti potporu HDZ-a za drugi mandat: “Očekujemo da predsjednica kaže da ide u drugi mandat i nakon toga imat će potporu HDZ-a”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.