Odbačen Bandićev prijedlog o poslovima javne rasvjete

Vijesti 02. srp 201814:24 > 14:25
Ilustracija

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su u drugom nastavku 14. sjednice većinom glasova odbacili prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju poslova javne rasvjete koji se financiraju iz gradskog proračuna.

Sjednica je počela nešto nakon 12 sati, ali je odmah po njenom početku Klub gradskih zastupnika “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti”, “Zelene liste” i “Narodne stranke – Reformisti” zatražio stanku, a nakon toga i Klub gradskih zastupnika HDZ-a.

Nakon tih stanki predsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) odredio je još jednu stanku tako da je glasanje o točki određivanja poslova javne rasvjete bilo tek nešto prije 14 sati.

Ovime su zastupnici odradili tek treću točku dnevnog reda od njih 26.

Nastavak sjednice zagrebačke Gradske skupštine prošli je utorak prekinut zbog nedostatka kvoruma jer ju je oporba napustila uoči glasovanja upravo o toj trećoj točki dnevnog reda – poslovima javne rasvjete.

Ta 14. sjednica Skupštine počela je 21. lipnja, te ju je obilježila protestna šutnja oporbenih zastupnika zbog skidanja s predloženog dnevnog reda točke o hitnoj obustavi radova na Trgu žrtava fašizma.

Oporbeni zastupnici prosvjedovali su šutnjom zbog toga jer su zastupnici pozicije većinom glasova podržali prijedlog Kluba Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti da se s predloženog dnevnog reda sjednice makne prijedlog zaključka o hitnoj obustavi radova na Trgu žrtava fašizma, koji su predložili Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a te Klub zastupnika Lijevog bloka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.