‘Mislim da je hrvatska reprezentacija jača od ruske’

Vijesti 02. srp 201819:51 > 19:59
Slavko Midzor/PIXSELL

Ruski veleposlanik Anvar Azimov osvrnuo se za RTL na predstojeću utakmicu Hrvatske i Rusije na svjetskom prvenstvu kao i na podbadanja na društvenim mrežama između američkog i ruskog veleposlanstva oko utakmice.

“Domoljub sam i trebao bih reći Rusija. No, moram biti objektivan, mislim da je hrvatska reprezentacija jača. Nadao se ipak da će se Rusija i Hrvatska sresti tek u finalu”, kazao je Azimov za RTL.

Zbog navijanja su se sinoć na Twitteru porječkali s američkim veleposlanstvom. Status je kasnije izbrisan, a Azimov se ogradio od njega.

“Mislim da moj mlađi kolega nije bio u pravu. Moramo poštivati mišljenje veleposlanika. Imam veliko poštovanje prema njemu. Ukoliko navija za Hrvatsku, to mogu samo pozdraviti zato što Rusija želi sve najbolje vašoj reprezentaciji. Što god SAD čine u Hrvatskoj i ako je to u interesu Hrvatske Rusija to može samo pozdraviti”, kazao je Azimov.

Podsjetimo, američki veleposlanik Kohorst je reagirao na pobjedu Hrvatske nogometne reprezentacije i plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje je čeka Rusija.

 “Čini mi se da svi znaju za koga navijam”, napisao je Kohorst, na što mu je odgovoreno na službenoj Facebook stranici ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj: “Hoće li SAD možda jos platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate?”.

Tog posta više nema na Facebook stranici Veleposlanstva Rusije. Zadnji post je o pobjedi Rusije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.