Strmota o novim mjerama: Ovo više nije folklor, već igrokaz

Vijesti 03. srp 201807:22 > 07:28
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Bivši državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota izjavio je kako je razočaran sastankom Vijeća za demografsku revitalizaciju.

“Ovo više nije folklor, ovo je jedan igrokaz”, ustvrdio je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

“To Vijeće sam stvorio ja, ovo je njegov 5 sastanak, mjere su iste koje su predstavljene i na prva 4 sastanka Vijeća”, istaknuo je. 

“Ono što je danas usvojeno je isto ono što smo mi već predlagali, a to je pokušaj da se ispravi nepravda vezana uz rodiljne naknade i doplatke za djecu”, objasnio je.

“Ništa nova danas nije predloženo. Vjerujem da zastupam mišljenje većine građana – slušati iste stvari već 20 godina je pomalo zamorno”, dodao je.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić naglasila je, u istoj emisiji, da je najvažnije što se dogodilo na sastanku Vijeća to što su “usporedili mjere koje je Predsjednica nedavno predstavila sa svim onim mjerama i naporima koje Vlada RH provodi”.

“Treba reći da i Predsjednica i dobar dio demografa upozoravaju da mjere koje su prepoznate i u javnosti jako dobro prihvaćene, poput mjera za poboljšanje materijalnog statusa mladih obitelji, su samo dio mjera. Treba se posvetiti i gospodarskom razvoju i financijskoj stabilnosti, zapošljavanju i tako stvoriti okvir za provođenje pronatalitetnih mjera”, istaknula je ministrica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.