Stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika

Vijesti 03. srp 201810:39 > 10:42
Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je javni poziv za dodjelu do deset stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u trajanju od jednog semesta u idućoj akademskoj godini, zainteresirani se mogu prijaviti do konca srpnja.

Stipendije se odobravaju za početnu jezičnu razinu (A1), a zainteresirani će jezik moći učiti u jesenskom ili proljetnom semestru, dakle između rujna i prosinca ove ili ožujka i svibnja iduće godine.

Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Prijaviti se mogu pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina i najmanje završenu srednju školu i prebivalište izvan Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u njoj, ali ne duže od dvije godine.

Sve pojedinosti o stipendijama i prijavama navedene su u Javnom pozivu koji je, sa pratećom dokumentacijom, objavljen na mrežnim stranicama Ureda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.