Perišić i Rebić raspjevali Omiš, Brođani darivali Mandžu

Vijesti 18. srp 201815:18 > 17:28
N1

I u srijedu se širom zemlje organiziraju dočeci za srebrne Vatrene koji se vraćaju svojim domovima nakon osvajanja medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

20:20 Više od 10.000 Brođana došlo je dočekati Marija Mandžukića.

“Nisam ovo očekivao, ovo je stvarno previše. Ponosan sam, što mogu biti. Nisam očekivao ovoliko puno ljudi”, rekao je Mandžukić na dočeku u svom Slavonskom Brodu.

19:55 Ivan Perišić stigao je u Omiš. 

Klapa pjeva “Nije u šoldima sve”, pjesmu koja je obilježila sva slavlja reprezentacije u Rusiji, ali i dočeke u Hrvatskoj.  

S Perišićem je u Omiš stigao i Imoćanin Ante Rebić. Obojica su izvrsno raposloženi, a njihovo je veselje zarazno. Cijeli Omiš pjeva s njima dvojicom. 

19:25 “Mario je prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige prvaka. Prvi je Hrvat koji je zabio gol u finalu SP-a u Rusiji”, podsjetio je gradonačelnik Mirko Duspara i izazvao oduševljeni urlik među publikom. 

“Jedini je nogometaš koji je na svojim kopačkama imao ime svog grada. To je naš Mario. Kad je izvadio zastavu sa Slavonskim Brodom, puno je Brođana zaplalakalo. Tada smo odlučili da mu damo titulu počasnog građanina za sve što je dao gradu”, rekao je Duspara i završio: “Budi ponos grada i naše lijepe Slavonije!”

Mandžukić je gradonačelniku poklonio hrvatski dres. 

19:20 Mandžukić po svemu sudeći ipak neće zapjevati sa Škorom, ali dok se pjeva “Ne dirajte mi ravnicu” nogometaš je bio na pozornici i slušao svoju glazbenu želju. 

“Ti pišeš simfonije svojim nogama”, poručio mu je pjevač. 

https://twitter.com/MirelaBacic/status/1019635143584051201


19:10
Mario Mandžukić stigao je pred svoje navijače u Brodu. 

“Mogu reći da sam ponosan što sam ovdje”, rekao je Mandžukić. 

Prikazan je i video njegovih golova sa SP-a.

19:05 Atmosfera u Omišu je fenomenalna.

N1
N1

19:05 Brođanima je poruku poslao i reprezentativac Ivan Rakitić

“Slavonski Brod, poludi! Hvala vam puno. Hvala vam na svemu”, rekao je Rakitić.

Više čitajte OVDJE.

18:30 Dolazak Marija Mandžukića očekuje se oko 19 sati, a navodno bi nogometaš mogao stati za mikrofon i zapjevati sa Škorom.


18:05
Iz Slavonskog Broda javila se Mirela Bačić koja kaže kako se u gradu večeras očekuje barem polovica stanovnika, a dio navijača došao je i iz susjedne Bosne i Hercegovine. 

18:00 Naša reporterka Vanja Kranic iz Omiša javlja kako će se Ivan Perišić nakon 20 sati pojaviti, točnije doplovit će brodom. Očekuje se i da se obrati okupljenim navijačima.

Na tvrđavi iznad grada može se vidjeti veliki dres s brojem 8, a organizatori očekuju između osam i deset tisuća ljudi na dočeku popularnog reprezentativca. 

Miranda Cikotic/PIXSELL

Perišića i sutra čeka dan slavlja. Bit će naime kum na vjenčanju prijatelja koji je i odgodio vjenčanje dok se Ivan ne vrati iz Rusije. 

17:55 Cijeli Slavonski Brod u znaku je dočeka Marija Mandžukića. 


17:30 
Na dočeku Marija Mandžukića u Slavonskom Brodu nastupaju i mažoretkinje. 


17:25
Dok čekaju svog heroja Brođane zabavlja Miroslav Škoro. Škoro je, prema pisanju hrvatskih medija, u Slavonski Brod stigao na želju samog Mandžukića. 


16.30
 Na jednoj od zgrada istaknut je veliki transparent kojim su Brođani zahvalili Super Mariju na svemu što je učinio za njih.

Ivica Galovic/PIXSELL

16:10 Za SB Plus Mandžukićevog nogometnog puta prisjetio se i Šimo Buzov koji pamti same početke danas nezamjenjivog stroja hrvatske reprezentacije i jednog od najcjenjenijh nogometaša svijeta.

“Hvala mu što nas se uvjek sjeti, što nije zaboravio odakle je potekao i što je prije svega skroman i samozatajan čovjek. Valjda je sva ona nestašnost i buntovnost iz mladosti morala postojati da bi izrastao u ovo što je danas. Velikog nogometaša i još većeg čovjeka”, kazao je Buzov

16:00 Iako program počinje u 17 sati, a dolazak Marija Mandžukića na glavni trg grada u kojemu je odrastao najavljen je tek za 19 sati, neumorni i najveći navijači već oko 14.30 sati počeli su se okupljati oko pozornice kako bi iz prvih redova mogli pozdraviti zlatnog dečka hrvatskog nogometa, piše portal SB Plus.

15:40 Četvorica Vatrenih, Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković, proveli su dan na zadarskim stanovima družeći se s djecom. Prisjetili su se i preminulog Hrvoja Čustića.

Više čitajte OVDJE.

15:20 Slavonski Brod u srijedu navečer dočekuje svog srebrnog reprezentativca Marija Mandžukića.

Brodska policija pozvala je sve koji planiraju sudjelovati u dočeku da dođu pješice ili javnim prijevozom, kao i da iz slavlja isključe upotrebu pirotehnike.

Više pročitajte OVDJE.

15:15 Lovre Kalinić stigao je u svoj Solin nakon osvajanja srebrne medalje na svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

Kalinić je rekao da je umoran, a medalju koju još uvijek nosi na vratu posvetio je svom djedu.

“Osjećam se kao da lebdim. Kad vidiš sve to, ta snaga te gura naprijed, za ovo se živi”, rekao je Kalinić na dočeku.

Odmor će, kaže, provesti u Hrvatskoj s obitelji je “Hrvatska je broj jedan u svijetu”.

U 19 sati Omiš će dočekati svog Ivana Perišića koji je u Rusiji još jednom dokazao da se na njega može i treba računati te da je neizstavan dio hrvatske momčadi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.