Big game 'Komiža 2018' – veliki igrači u lovu na trofeje

Vijesti 19. srp 201821:49 > 21:58
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

Nakon jednogodišnje stanke, zaljubljenici u ribolov na velike trofeje, velike tune, iglune i iglane vratili su se u Komižu.

Ovogodišnje međunarodno nadmetanje u big game ribolovu “Komiža 2018.” započelo je u srijedu i trajat će do nedjelje pa će popularna viška ribarska luka ponovno biti stjecište ribolovaca.

Očekuje se flota od 40 brodova, odnosno posade iz 10 zemalja koje će tijekom ovih ribolovnih dana pokušati uloviti morske grdosije, a oni najuspješniji izborit će i vizu za odlazak na svjetsku smotru dogodine u Kostariku.

“Komiški akvatorij je odličan za lov na tune pa svi s nestrpljenjem čekaju spuštanje udica. Osim zbivanja na moru, gdje će se ribolovci pokušati uloviti i najveći, trofejni primjerak tune, pripremili smo i odličnu zabavu na kopnu. Ne samo za sudionike našeg big game nadmetanja, već i za goste i domaće. Imat ćemo i brojne koncerte, festival hrane te degustaciju na rivi za sve”, istaknuo je Tonči Božanić zanimljive događaje u ime organizatora, piše Slobodna Dalmacija.

Sve je počelo okruglim stolom na temu “Big game ribolov – nova turistička ponuda, stanje i perspektive” te svečanim otvorenjem manifestacije uz ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i koncert klape “Intrade”, a četvrtak, petak i subota su tri ribolovna dana po sljedećem oraru: u 8 sati je start i isplovljavanje na pučinu, ribolov je od 9 do 17 sati, vaganje ulova na rivi u 18.30 sati, te u 21 sat zabavni program.

U četvrtak je za pjesmu i ples zadužen bio “Disco inferno magic band”, a u petak će to biti grupa “Kopito” dok je subota rezervirana za dodjelu nagrada i proglašenje pobjednika, nakon čega slijedi fešta uz Gorana Karana i grupu “Vagabundo”.

Sve to uz još jednu zanimljivost – u subotu ujutro će na more i najmlađi, u svoj ribolov i to kančanicom – u “Little gameu” će se okušati djeca do 14 godina, loveći naravno iz komiškoga tradicijskoga ribarskog broda – falkuše. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.