Nakon sat vremena sastanka šatoraši i Kitarović bez rješenja

Vijesti 26. velj 201507:29 > 07:31
N1

Prosvjednici iz Savske, koji ispred Ministarstva branitelja prosvjeduju više od četiri mjeseca, stigli su u četvrtak ujutro na Pantovčak.

U 10 sati na Pantovčaku ih je primila novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Nakon više od sat vremena sastanka nije postignut dogovor o konkretnim rješenjima, a šatoraši su najavili osnivanje radne skupine.

“Upoznali smo predsjednicu s problemima branitelja i njihovih obitelji. Uz sve argumente koje smo iznosili tijekom ova četiri mjeseca prosvjeda, tako smo i predsjednici argumentirano iznijeli svoje zahtjeve. Rekli smo što smo do sada poduzeli, ali ne nailazimo na razumijevanje institucija.

Zamolili smo je da se uključi u rješavanje problema”, kazao je Đuro Glogoški nakon sastanka. “Rekla je da će se uključiti i pokušati pomoći”, dodao je.

“Kako bismo pronašli odgovarajuće rješenje u cilju da ne dođe do bilo kakvog sukoba i eskalacije želja nam je da porazgovaramo sa svima nadležnima u ovoj državi. Mi ćemo uputiti dopise predsjedniku Vlade, Sabora, predsjednici Ustavnog suda, crkvenim vjerodostojnicima i svima koji skrbe o onima u hrvatskom društvu.

Želimo sa svima njima porazgovarati pojedinačno, upoznati ih sa sitaucijom u kojoj se nalaze hrvatski branitelji, hrvatsko društvo i hrvatski narod”, rekao je jučer Glogoški.

Podsjetimo, na konferenciji je najavio i “skup zajedništva” za Hrvatsku, koji bi se trebao održati u travnju.