Vrbanović komentirao Dalićeve izjave o pokušaju rušenja

Vijesti 22. srp 201815:34 > 15:41
N1

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović komentirao je izjave izbornika Zlatka Dalića da su ga određeni članovi Saveza htjeli smijeniti nakon pripreme turneje u SAD-u.

“Možda nisam najbolji sugovornik jer zbog poslovnih obveza nisam putovao u Ameriku, pa tu priču na znam iz prve ruke. Bio sam iznenađen što je izbornik spomenuo pokušaj smjene. Činjenica jest i svi smo bili svjedoci da je bilo određenih neugodnih situacija nakon Perua kad je pustio kući šestoricu igrača pa su se pojavili razni komentari, tako i u medijima, pitanja o tome je li to bilo primjereno, ali to je sve prošlo svršeno vrijeme. Ne poznajem niti jednu osobu koja je u mojoj blizini rekla – želimo smijeniti Dalića! S njim imam izvanredno korektan odnos, zajedno smo proveli više od 40 dana, u kampu i hotelima, putovali, veselili se, skupa doručkovali, ručali, večerali, upoznao sam čovjeka i znam da je izvanredan, doista dar s neba HNS-u. Teško mi je pomisliti da postoji neka osoba koja ga je htjela u bilo kojoj fazi maknuti. Posebno zato što nas je kvalificirao na SP”, kazao je Vrbanović za Sportske novosti.

U srijedu je sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

“Mislim da ćete vidjeti da postoji apsolutni konsenzus o Daliću. Neki spominju moje ime, da sam ja nezadovoljnik, ali to su stvarno gluposti.”

Hoće li Dalić ostati izbornik i kako tumačite njegovu izjavu da ne želi da mu se to ponovi čim nešto zaškripi? Može li se dogoditi da njegov uvjet za ostanak bude micanje nekih ljudi iz HNS-a?

“Ne, to nisam ni pročitao ni čuo. On je kazao da ga ruše dva-tri frajera, a dva-tri frajera nisu HNS. Mi smo preozbiljan Savez da bismo politiku krojili na temelju mišljenja jednog ili dvojice pojedinaca, a posebno je naglasio da je sa samim vrhom Saveza – rekao je s Davorom Šukerom, a to znači, vjerojatno, i sa mnom jer smo on i ja isti – ima izuzetno korektne odnose. I da nema nikakvih problema. U koga je točno upro prstom, trebalo bi njega pitati.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.