"Proračun za regionalni razvoj bit će povećan za 22 posto"

Vijesti 26. srp 201811:13 > 11:17
Ilustracija

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da će proračun za regionalni razvoj biti povećan za 22 posto, čime Vlada upućuje poruku da ravnomjernim regionalnim razvojem želi podići kvalitetu života u krajevima koji su iz niza razloga u preteklih tridesetak godina imali manje razvojne mogućnosti.

S obzirom na to da su na Vladinoj sjednici Nacrt prijedloga zakona o brdsko-planinskim područjima, Nacrt prijedloga zakona o otocima, Nacrt prijedloga zakona o potpomognutim područjima i Nacrt prijedloga zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, Plenković je istaknuo da je u 2017. i 2018. u regionalni razvoj uloženo 833,5 milijuna kuna, a u planovima za proračun za 2019. Vlada je osigurala 434 milijuna kuna.

Za regionalni razvoj 1,3 milijardi kuna u tri godine

“Dakle, 1,3 milijardi kuna u 2017., 2018. i 2019. govori da je to šest puta više nego u razdoblju 2012.- 2015., kada je ukupno bilo 207 milijuna kuna”, rekao je Plenković u uvodu Vladine sjednice.

Naglasio je da će ukupni proračun za regionalni razvoj biti povećan za 22 posto, a na taj način Vlada upućuje poruku da ravnomjernim regionalnim razvojem želi podići kvalitetu života u krajevima koji su objektivno iz niza razloga u preteklih tridesetak godina imali manje razvojne mogućnosti, poput područja koja su bila opustošena u ratno vrijeme.

Dodao je da će se u Zakon o stambenom zbrinjavanju uvrstiti još 151 jedinica lokalne samouprave, pa će svi koji to žele na puno jeftiniji, jednostavniji i brži način dobiti potporu države za rješavanje stambenog pitanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.