Rastu cijene parkinga: 'Bandićeva hirovitost zabrinjava'

Vijesti 30. srp 201811:01 > 11:06
N1

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek komentirao je za N1 povećanje cijena parkinga u Zagrebu.

“Povećanje cijena parkinga nije proizašlo iz analize. Napravio sam kratku analizu povećanje i smanjenja cijena Zagreb parkinga i karata u ZET-u u proteklih 11 godina. Cijena je bila korigirana sedam puta. U tom razdoblju drugi puta poskupljuje Zagreb parking, prvi puta je cijena bila povećana 2007. godine. I tada je Zagrebački parking naveo isti razlog za povećanje cijena, a to je da će biti smanjene gužve u centru grada. Te gužve neće biti smanjene. Prije svakih izbora na kojima je nastupio gradonačelnik Bandić cijene su padale. Od 2009. godine kada su bili lokalni izbori pa na svim daljnjim izborima cijene su padale otprilike za 2 kune “, kazao je Petek te dodao kako se promet nije smanjivao kod dizanja cijene parkinga.

“Kada cijene padaju onda se pojavljuje Bandić, a kada se one dižu onda on upućuje na pročelnike Ureda ili direktore podružnica Holdinga”, kazao je Petek i dodao kako je sada poskupljenje od 30 do 100 posto. “U centru grada u prvoj zoni cijena raste sa 6 na 12 kuna. To je povezano i sa cijenama u garažama. Tako u garaži Tuškanac cijena raste s 5 na 10 kuna”, rekao je Petek i dodao kako Zagreb parking posluje s dobiti.

“Zabrinjava hirovitost gradonačelnika da povlači poteze kada mu to odgovara i diže cijene kada nema izbora, a spušta kada se približavaju izbori”, rekao je Petek.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.