"Bandić je kralj PR-a"

Vijesti 07. kol 201810:03 > 10:07
N1

Na N1 je gostovao zastupnik MOST-a u Saboru Marko Sladoljev koji je komentirao rekonstrukciju rotora u Remetincu i povećanje cijene parkirališnih karata.

Komenitrajući štrajk u Croatia Airlinesu, Marko Sladoljev je rekao da su zahtjevi radnika opravdani, dodaje da je to modus operandi Vlade, stvari se obećavaju, guraju se pod tepih, a nema se hrabrosti suočiti s problemima. 

Podsjeća da se u obrazovanje tih ljudi ulagalo da bi oni na kraju odlazili u inozemstvo. “Uvođenje radne obaveze je drastična mjera koja je neprimjerena”, smatra Sladoljev. 

Bivši kandidat za zagrebačkog gradonačelnika komentirao je i rekonstrukciju rotora zbog koje je prekinut tramvajski promet. Kaže da Zagreb nije povukao ni euro iz europskih fondova za izgradnju prometne infrastrukture, smatra da je Jarunski most ključan jer bi rasteretio rotor i zapadni dio Zagreba. Ta investicija koštala bi 250 milijuna kuna, ali osamdeset posto bi se financiralo iz fondova. Isto tako bi se mogla denivelirati Zagrebačka avenija, poručuje zastupnik MOST-a. 

“Smeta nedostatak komunikacije s građanima, tako je bilo i s parkom na Savici kada s ugrađani dovedeni pred gotovu stvar, ostaje pitanje hoće li u ovom slučaju radovi stvarno trajati koliko su predviđeni i hoće li koštati koliko je predviđeno”, upozorava Sladoljev. 

“Bandić reagira stihijski, on je kralj PR-a, to je PR postupak, vidjet ćemo što će biti kada se građani vrate u grad”, poručuje MOST-ov zastupnik. 

Podsjeća na predizborne poteze spuštanja cijene karata u ZET-u na četiri kune da bi se sada vratile na 15 kuna. Slično je i s cijenom parkirališnih karata. “Metropole koje imaju skup parking u centru, imaju odlično riješen javni prijevoz. Javni prijevoz u Zagrebu je spor”, kaže Sladoljev i dodaje da bi cijena parkiranja u prvoj zoni trebala biti maksimalno devet, deset kuna, ali da bi javne garaže trebale biti jeftinije te da treba ulagati u infrastrukturu prometa. 

Kaže da Zagrebaparking inače posluje s dobitkom, da će dobiti još novca, ali da građani ne znaju gdje taj novac odlazi. 

Osvrnuo se i na najavu Milana Bandića da će graditi nacionalni stadion. Smatra da država i lokalna samouprava ne bi trebale graditi nacionalni stadion, nego vrtiće i škole. Dodaje da je ključno pitanje gdje je novac koji je potrošen na stadion u Maksimiru.

“Nacionalni stadion u Blatu bit će pun tri puta godišnje i gomilat će gubitke kao i rukometne arene”, poručuje.

Sladoljev je komentirao i izjave Aleksandra Vučića o Oluji i zločinačkoj naravi Hrvatske. “Imamo skandalozne izjave koje nisu neočekivane, on vodi kontinuitet velikosrpske politike, ali sad je ograničen međunarodnim insitucijama. Tužno je što je tamo bio zastupnik u Hrvatskom saboru koji nije reagirao na Vučićeve tvrdnje”, poručuje Sladoljev.  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.