Na splitskom Žnjanu planulo više požara, viđen piroman

Vijesti 19. kol 201817:37 > 17:41
Dusko Jaramaz/PIXSELL (ilustracija)

Po tko zna koji put opet je gorjelo na Žnjanu, ovaj put ove nedjelje među plastenicima s gornje strane ceste prema Duilovu.

Požar je buknuo negdje iza 15 sati koji se jako brzo širio, a vatrogasci koji su odmah po dojavi stigli na teren odmah su zaključili kako su istovremeno krenula dva do tri požara u nekoliko minuta na potezu od jedva 300 metara.

“Požar je lokaliziran u 16.40 sati. Šteta je evidentna na dva pomoćna objekta, na jednom limenom i jednom betonskom, te na dva plastenika i dva staklenika, na sreću vatra nije zahvatila stambene objekte jer je zaustavljena na vrijeme. Ukupno je izgorjelo oko 2 hektara.

Požar i jest došao iz zapaljenog korova i smeća kojeg ima tamo dosta, a kako smo mogli vidjeti, na više mjesta je zapaljeno i viđen je neki piroman čiji je opis dan policiji. Nije prvi put da na Žnjanu i Duilovu gori. To je već duga praksa koju treba zaustaviti”, kaže za Slobodnu Dalmaciju Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split.

Požar je gasio 31 vatrogasac iz JVP Split, DVD Split, DVD Žrnovnica, DVD Podstrana i DVD Vranjic, a dio njih ostat će na požarištu dok se potpuno ne sanira.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.