Ogorčeni radnik Uljanika: Šaka jada diktira tisućama ljudi

Vijesti 22. kol 201810:43 > 10:49
N1

Kao i mnogi drugi radnici u Uljaniku, brodomonter Miroslav Benčić kaže da je za lošu situaciju u brodogradilištu odgovorna Uprava.

“Mislim da je problem vezan ne za Upravu već za one nesposobne u Upravi. Sve funkcionira na način da stara uprava bira novu upravu, a koja diktira tisućama ljudi”, kaže Benčić ističući da je ugrožena ne samo egzistencija radnika brodogradilišta i njihovih obitelji već i zaposlenika drugih tvrtki koje su angažirane u Uljaniku.

“To je stvar o tisućama ljudi, a nitko se od viših staleža nije zapitao da tu nešto nije u redu”, kaže Benčić.

“Jedna šaka jada diktira tisućama ljudi”, kaže Benčić dodajući da su neki radnici već napustili tvrtku.

“Mnogi su već otišli, ja sam sad montažer, skelar, viličar, upregli su nas”, kaže Benčić, otac četvero djece ističući da on ne želi otići iz svoje zemlje.

“Ali neću ostati čekati milost od države. Zašto uprava ne želi doći pred ljude? Zašto bi ih bilo strah ako sve vode kako treba? Očito ne vode. Godinama rade razne malverzacije. Nestaju pare, peru pare, grade se vile, kupuju se zemljišta. Sve se zna. I nikome ništa. S dionicama su nas nasadili. To je bilo kupovanje vremena”, kaže ogorčeni radnik koji ne vjeruje da bi dolaskom Danka Končara u brodogradilištu moglo biti bolje.

“Ovom gradu je bitan turizam, nije industrija”, kaže Benčić dodajući ako Končar u blizini napravi hotele neće biti sretan što je brodogradilište u blizini: “Neće dopustiti da mu mi ovdje u sedam nabijamao s macama.”

“Sustavno se već godinama radi na uništenju, barem mi radnici to tako vidimo”, zaključuje.

Tijek događaja o štrajku u Uljaniku pretite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.