Vlasti Jastrebarskog protiv centra za medicinski otpad

Vijesti 22. kol 201814:00 > 14:03
N1

Jastrebarski gradonačelnik Zvonimir Novosel održao je sastanak s predstavnicima tvrtke Remondis Medison d.o.o., na kojem im je jasno poručio da centru za medicinski otpad nema mjesta u Jastrebarskom, priopćeno je u srijedu iz Grada Jastrebarskog.

Neshvatljivo je da tvrtka Remondis Medison na sve naše reakcije vezane uz gradnju centra za medicinski otpad samo šuti, bez ikakve reakcije i komunikacije prema javnosti, bez ikakvog stava i transparentnosti, poručio je Novosel.

Protiv izgradnje pogona za obradu opasnog i neopasnog medicinskog otpada u Jastrebarskom izjasnili su se i Grad i Županija, a peticiju protiv toga dosad je potpisalo više od 2000 građana.

“Grad ne daje podršku tom projektu, stav je to i drugih dionika u tom procesu, te ćemo poduzeti sve pravne i proceduralne mogućnosti da ne dobijete dozvolu za rad u Jastrebarskom”, rekao je Novosel predstavnicima Remondis Medisona.

Predstavnici građana koji su nazočili sastanku upozorili su da takvom pogonu nikako nije mjesto na lokaciji koja se nalazi tik do prvih obiteljskih kuća, hotela, dvorišta i vrtova, te izrazili sumnju u sigurnost postupka obrade medicinskog otpada, jer se on radi na uređaju starijem od 25 godina.

Čelnici tvrtke odgovorili su kako ne vide razloge za zabrinutost jer svoju djelatnost obavljaju sukladno zakonskim propisima. Ističu kako su svjesni da nisu poželjni u Jastrebarskom, ali medicinski otpad moraju obrađivati kako sustav gospodarenje tom vrstom otpada ne bi trpio.

No, gradonačelnik im je poručio da nemaju povjerenje Jastrebarčana. “Ako se mislite nastaviti baviti tom djelatnošću, krenite odmah u potragu za novom lokacijom za gradnju centra za obradu medicinskog otpada”, kazao je Novosel.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.