"O dugoročnom rješenju u Uljaniku još treba razgovarati"

Vijesti 29. kol 201810:01 > 10:11
N1

Ministar financija, Zdravko Marić, uoči sastanka užeg kabineta Vlade komentirao je situaciju u Uljaniku.

“Kao što smo i rekli neki dan, ministar Horvat je nakon sastanka rekao da vrlo intenzivno radimo na tome, ali do kraja tjedna bi neko rješenje ili nekakvu vrstu rješenja trebalo imati. Tako je bilo s naše strane jasno komunicirano na sastanku”, rekao je ministar.

 “Što se tiče dugoročnog rješenja, to je važno pitanje. Dugo vremena je rađeno na planu restrukturiranja, ali to je radila aktualna uprava, mi nismo radili na tom planu. O dugoročnom rješenju situacije u Uljaniku, kao i u toj djelatnosti još treba razgovarati”, rekao je Marić.

Upitan što Europska komisija kaže na to da bi država mogla biti jamac za kredite u komercijalnim bankama, putem kojih bi se isplatile plaće, Marić je rekao da mu je teško komentirati je li Europskoj komisiji to prihvatljivo.

“Regule i pravila se poprilično poznaju, sve što je vezano uz državne potpore nije više u ingerenciji samo države članice”, rekao je Marić.

“To je vezano i za temu Uljanika i sve ostale teme. Moj je zadatak očuvanje interesa poreznih obveznika i nacionalnih interesa i svega onoga što mi građani radimo i privređujemo”, rekao je.

Na pitanje je li brojao sastanke na temu Agrokora, Marić je kratko odgovorio: “Ja nisam prebrojao.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.