Davor Bernadić ima teoriju o odlascima iz SDP-a

Vijesti 30. kol 201812:21 > 12:26
N1

Predsjednik SDP-a u Puli je najavio da će zatražiti osnivanje istražnog povjerenstva koje bi trebalo istražiti što se dogodilo u Uljaniku. Također je komentirao odlazak Bojana Glavaševića iz SDP-a

“Ono što je jasno i to više nije slučajno, kad god se dogodi problem u vladajućoj koalici kao, najnovija afera u Agrokoru, događa se odlazak iz SDP-a Kad je bio na dnevnom redu opoziv ministra Marića, otišao je Tomislav Saucha, kad je bila ministrica Dalić otišao je Zdravko Ronko, sada Bojan Glavašević”, rekao je Bernardić. 

Poručio je da svi oni sami biraju svoj put i da im želi svu sreću. “Kao ozbiljna i jaka stranka ostajemo vjerni socijaldemokratskim principima i ako su pošteni pozivam ih da vrate svoj mandat. Mislim da je važno dodati na kraj, evidentnu odgovornost Plenkovića koji je bio na čelu skupine Borg. Trebao bi podnijeti ostavku i raspisati nove izbore. To bi jedino bilo pošteno prema građanima”, rekao je Bernardić i pitao zašto DORH nije pozvao Andreja Plenkovića, Davora Božinovića i Božu Petrova na razgovor.

“Gospodine Jeleniću gdje je zapelo. Iz ovog svega jasno je da je premijer Plenković bio na čelu skupine Borg, da je osobno zvao Šavorića ka oglavnog operativca u Vladu i da je direktno dogovran za mnoge stvari koje su se tamo događale. Zajedno s Marićem i Dalić riječ je o trgovanju povlaštenim informacijama i zlouproabi institucija i zakona ove zemlje”, poručio je predsjednik SDP-a.

SDP će zatražiti istražno povjerenstvo o Uljaniku

“Od jutra smo u Puli, razgovarao sam s nekoliko radnika, situacija je mučna, biti tu kao političar i gledati ljude kako traže elementarno dostojanstvo, plaće koje su zaradili. To je prvi preduvjet. Odlazak uprave nitko ne spori, ali će se mjesecima, godinama postavljati pitanja kako je do ovoga došlo. Naš posao je vršiti pritisak kako bi dobili radnici plaće ali i da se sazna gdje su otišle puste milijarde. Građani imaju pravo znati – gdje su pare”, poručio je Bernardić i najavio da će zbog toga tražiti osnivanje istražnog povjerenstva. 

Poručio je da je hrvatski strateški interes zadržati brodogradnju. Zadatak je održati Uljanik jer ako je to uspjelo drugim brodogradilištima u Hrvatskoj, zašto ne bi u Uljaniku, misli Bernardić

Strateški je interes hrvatske da se zadrži brodogradnja. Uljanik je proizvodio kruzere s djelovima kakvih nema u svihjetu. Naš zadatak je održati brodogradnju, ako je uspjelo u nekoliko brodogradilišta u Hrvatskoj, može u Uljaniku. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.