"O bivšima i pokojnicima sve najbolje, tako je i u politici"

Vijesti 30. kol 201813:36 > 13:47
N1

Bojan Glavašević za N1 je prokomentirao teoriju šefa SDP-a o napuštanju stranke.

“O bivšima i pokojnicima sve najbolje, to vrijedi i u politici”, poručio je Glavašević Davoru Bernardiću, nakon što je on iznio teoriju o zastupnicima koji napuštaju stranku

“Ono što je jasno i to više nije slučajno, kad god se dogodi problem u vladajućoj koalici kao, najnovija afera u Agrokoru, događa se odlazak iz SDP-a Kad je bio na dnevnom redu opoziv ministra Marića, otišao je Tomislav Saucha, kad je bila ministrica Dalić otišao je Zdravko Ronko, sada Bojan Glavašević”, rekao je Bernardić i pozvao ih da vrate mandat stranci.

Glavašević je ranije najavio da neće vratiti mandat.

“Želim ovu priliku iskoristiti i da se unaprijed očitujem o statutarno propisanom zahtjevu za „povratom” svojeg zastupničkog mandata stranci, i molim da moj stav prenesete Glavnom odboru i uštedite im slanje dopisa. Kao što znate, u Hrvatski sam sabor izabran preferencijalno, sa sedmog, „neulaznog”, mjesta na listi. Znate također da sam jedina osoba koja je na takav način s liste SDPa na prošlim parlamentarnim izborima izabrana u Hrvatski sabor. Drugim riječima, moj mandat u Saboru nije bio namjera stranke, nego građana. Zbog toga, a i zbog činjenice da, sukladno zakonskim propisima u Republici Hrvatskoj, mandat pripada zastupniku a ne stranci, smatram kako imam obavezu svoju zastupničku dužnost obnašati do kraja mandata. U obnašanju svoje zastupničke dužnosti ostat ću dosljedan i svojim vrijednostima i onoj platformi na kojoj sam izabran – dakle, u pitanjima povjerenja ne planiram podržavati nikakvu saborsku većinu koja uključuje HDZ ili druge, politički i vrijednosno nekompatibilne stranke”, poručio je Glavašević u pismu u kojem objašnjava razloge odlaska iz stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.