Vestager o Uljaniku: Potpora za plaće nije problem

Vijesti 07. ruj 201821:05 > 21:13
Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenica za tržišno natjecanje Margrethe Vestager rekla je večeras da će se neka poboljšanja u planu restrukturiranja za Uljanik svakako morati napraviti. No, nije precizirala kada će Bruxelles odgovoriti na predloženi plan restrukturiranja.

Za povjerenicu potpora za plaće sama po sebi nije problem “jer to možemo smatrati jednom državnom pomoću”.

“Potpora za plaće sama po sebi nije problem jer to možemo smatrati jednom mjerom. Državnu pomoć danu početkom godine i sada najnovije događaje”, kazala je Vestager. 

VEZANE VIJESTI

“Najvažnije je da se angažiramo, da ljudi vide kako smo posve predani cilju, a on je održiva budućnost tvrtke. Jer onda se poslovanje može nastaviti kao dosad, a to je važno”, kazala je Vestager u izjavi za HRT.

Na pitanje koja je to prihvatljiva razina državne pomoći, odgovorila je kako je teško o tome govoriti općenito.

“Obično očekujemo da se privatni ulagači angažiraju koliko i država u ime poreznih obveznika, da pristup bude uravnotežen i da ulagač preuzme odgovornost, a on naravno može imati koristi od svog ulaganja”, izjavila je povjerenica Vestager.

Podsjetimo, povjerenica Europske komisije (EK) za tržišno natjecanje Margrethe Vestager izjavila je u petak da ne može odrediti krajnji rok kada je u pitanju odluka o planu restrukturiranja za Uljanik, kazavši da je najbitnije da on osigura dugoročnu održivosti kompanije.

Povjerenica Vestager, koja je u radnom posjetu Hrvatskoj, sastala se u petak s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac.

Vestager je na konferenciji za medije s ministrom Horvatom rekla da se nalazimo u trenutku kada napori trebaju biti usmjereni prema planu restrukturiranja koji će omogućiti održivost Uljanika u budućnosti. Upozorila je da treba paziti da kompanija ne dobije konkurentsku prednost u odnosu na ostale, a kada je riječ o odgovornosti prema novcu poreznih obveznika, važno je da on ne bude protraćen, već da restrukturiranje dovede do dugoročne održivosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.