Penava se zbog poziva na prosvjed ne boji sankcija u HDZ-u

Vijesti 08. ruj 201820:19 > 20:25
Žarko Bašić/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik iz redova HDZ-a Ivan Penava pozvao je danas sve građane Vukovara na mirni prosvjed jer se "27 godina nakon počinjenih najstrašnijih zločina nije učinjeno gotovo ništa", a večeras je kazao da se ne boji sankcija u stranci jer je ljude pozvao na prosvjed.

“Ne, mislim da svi moramo imati neku liniju ispod koje ne možemo ići. Teško bih shvatio da ovu liniju HDZ nije spreman braniti, ili bilo koja stranka koja djeluje na prostoru Hrvatske”, rekao je Penava na pitanje boji li se sankcija HDZ-a zbog prozivanja Vlade.

VEZANE VIJESTI

Penava je i ranije kritizao Vladu.  “Jesam, kad sam mislio da za to imam argumente i kad sam mislio da Vlada čini loše, da bi nekim drugim smjerom bolje prošla i bolje poentirala. Naravno, vodeći uvijek računa o svome gradu”, rekao je Penava i odgovorio na pitanje ima li Vlada Andreja Plenkovića još uvijek njegovu potporu.

“Ima moju potporu, ali ako ova problematika ne nađe potporu kod ove Vlade, ili bilo koje druge, to bi naravno nužno značilo razlaz i ne bih sa tim imao problema. Neka linija mora postojati i ispod te linije s ne smije ići”, kazao je Penava za Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, Penava je danas kazao da za “činjenicu da 27 godina nakon počinjenih najstrašnijih zločina nije učinjeno gotovo ništa najviše političari i ljudi koji su profesionalno plaćeni, kojima je provođenje zakona u opisu radnog mjesta”.

“Mišljenja sam da su neki stavovi iznad politike, a neke vrijednosti iznad stranačke stege. Stoga je nakon gotovo 10.000 dana šutnje vrijeme da zajedno postavimo jasne rokove institucijama poput Ministarstva pravosuđa, Glavnog državnog odvjetnika, sigurnosno-obavještajnih službi i MUP-a da procesuiraju odgovorne za zločine na svim razinama ili da svoje mjesto ustupe onima koji su to kadri učiniti“, poručio je danas Penava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.