Milan Bandić ekskluzivno za N1: Plan za spas Hrvatske

Vijesti 03. ožu 201520:49 > 22:15
N1

Zagrebački gradonačenik Milan Bandić ekskluzivno za N1 najavio je svoje prve poteze ukoliko pobjedi na parlamentarnim izborima te otkrio svoj plan za Hrvatsku.

“Nema razloga da na sljedećim parlamentarnim izborima iskustvo, znanje i viziju, rad, talent, leadership, tu solidarnost, socijalnu osjetljivost i odgovornost, taj gospodarski, urbanistički preporod grada Zagreba ne preselimo i na Hrvatsku i od Hrvatske napravimo europsku Hrvatsku. To svi građani ove zemlje očekuju”, rekao je Milan Bandić. 

Najavio je i koji će mu biti prvi koraci ukoliko pobjedi na parlamentarnim izborima. “Prvo bih Knin i Vukovar popeglao kao Jelačić plac jer to oni zaslužuju. Sramota je da nakon 20 godina nakon rata i ulaska 4. gardijske u Knin i reintegracije Hrvatske u svoj sustav, da Knin i Vukovar imaju najveću stopu nezaposlenosti. To su dva istinska heroja ove zemlje.

Ono što bih drugo napravio je sve ono što smo radili u Zagrebu 15 godina, učinivši od njega socijalno najdogovorniju europsku metroplu, to bih isto učinio i od Hravstke.

I treće, sva ministarstva bih preselio i dislocirao diljem Hrvatske. U Zagrebu bih ostavio svega par ministarstava. Ne treba bti sve u Zagrebu, treba ravnomjerno razvijati državu.

Također je rekao da ako bi se vratio u gradonačelničku fotelju da bi završio sve projekte koje je obećao građanima grada Zagreba te dodao kako “bez obzira na to što nema novaca u Gradu, za čovjeka s vizijom se uvijek nađe novaca”, objasnio je Bandić.

“Dao bih ostavku jer se ne realiziraju projekti zbog kojih sam dobio mandat. Ja nemam moralno pravo sjediti kod kuće i gledati kako se projekti ne realiziraju. Ja bih bio zadnja hulja, ne bih bio čovjek kada bih to očekivao, nisam parazit nego čovjek koji je naučio raditi, orati u brazdi ljudskih problema – to je ishodišna točka cijelog mog programa i cijelog mog bitka. Prema tome, izbori će biti ne zato jer je to hir Milana Bandića da dobije šesti mandat. Pa ja imam peti mandat, ne treba mi šesti prijevremeni! Dobit ću ga i na redovnim izborima. Ali ako se ne realiziraju projekti zbog kojih sam dobio peti mandat očekivanom brzinom, onda između nerealizacije projekata i novih izbora biram nove izbore da bi realizirao te projekte”, istaknuo je Bandić.