'Građane uvjerite kako SDP zemlju gura naprijed, a ne nazad'

Vijesti 04. ožu 201507:45 > 07:54
CROPIX/Bruno Konjevic

"Zemlju guramo naprijed, a ne nazad, nije slogan koji ćemo koristiti u kampanji za parlamentarne izbore", tvrde u SDP-u. Kažu kako je to rečenica koju je u posljednje vrijeme nekoliko puta izgovorio predsjednik stranke Zoran Milanović u kontekstu Vladinih poteza i politika poput otpisa dugova ili programa "Garancija za mlade".

“Zemlju guramo naprijed, a ne nazad” nije slogan koji je SDP izabrao za parlamentarne izbore. To su poruke premijera Zorana Milanovića koji poručuje da Vlada radi ozbiljan posao i kako su građani u fokusu naših nastojanja da zemlja ide naprijed”, objasnio je Tomislav Korman iz Ureda za odnose s javnošću SDP-a.

Iako “Naprijed, a ne nazad” nije izborni slogan, tu ćemo rečenicu sve češće slušati od SDP-ovih ministara i ostalih stranačkih dužnosnika.

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, govoreći neki dan o programima energetske učinkovitosti, rekao je da su oni “dio programa Vlade kroz koje zemlju guramo naprijed”. Iz središnjice SDP-a stranačkim je dužnosnicima poslana “depeša” o ključnim komunikacijskim porukama koje trebaju naglašavati u svim svojim javnim nastupima s ciljem da građane uvjere kako SDP “zemlju gura naprijed, a ne nazad”.

SDP-ovci u javnim nastupima moraju stalno isticati da je njihova vlada zaslužna što su građanima plaće porasle 3,4 posto zbog poreznih izmjena. Posebno često trebali bi promovirati program “Garancija za mlade” i naglašavati da je u tri godine stopa nezaposlenosti mladih smanjena za gotovo 20 posto, piše Večernji list.