Šverko pokušava dogovoriti susret s premijerom

Vijesti 12. ruj 201809:32 > 09:37
N1

Predsjednik koordinacije sindikata u Uljaniku, Đino Šverko, izjavio je kako će pokušati dogovoriti susret s premijerom Andrejem Plenkovićem.

U Puli se u četvrtak održava sjednice Vlade, a Šverko kaže kako radnici i sindikati ne planiraju održati prosvjed protiv onih koji im osiguravaju plaće.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Pule i Skupštine Istarske županije držali su zajedničku tematsku sjednicu na temu aktualne situacije i perspektive Uljanika. Pozvali su sve sudionike provesa restrukturiranja da im prioritet bude isplata plaća i rješavanje financiranja do završetka restrukturiranja, a od Vlade je zatraženo i da poduzme hitne mjere kako bi se riješila krizna situacija.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić rekao je utorak popodne da danas donesena Deklaracija o Uljaniku pokazuje “jasan i nedvosmislen stav najviših predstavničkih tijela Istarske županije i Grada Pule o zahtjevu Vladi za zadržavanje brodogradilišta Uljanika”, brodogradnje kao djelatnosti u Puli i Rijeci te očuvanje što većeg broja radnih mjesta.

Miletić je rekao da je uvijek bio i da će uvijek biti na strani radnika, što radnici Uljanika dobro znaju.

Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Istarske županije Rajko Kutlača rekao je kako očekuje da se do četvrtka deblokira račun Uljanika, jer se boji da bi radnici u suprotnom mogli prosvjedovati.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je pak da će Vlada, bez obzira na blokirane račune Uljanika i 3. maja, naći način isplate plaća radnicima za kolovoz.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.