"Javna je tajna bila da je HNS 'kokošario' kartama"

Vijesti 19. ruj 201813:56 > 14:10
N1

Nakon što je N1 doznao da je DORH naložio policiji provođenje izvida zbog navodne preprodaje karata za finalnu utakmicu SP-a u Rusiji između RH i Francuske, koje je HNS dobio od FIFE, Mostov saborski zastupnik Marko Sladoljev pozdravio je taj DORH-ov potez.

“Već prije je DORH trebao ući u HNS”, smatra Sladoljev, koji je kazao: “Javna je tajna bila da je HNS na neki način ‘kokošario’ tim kartama. Ovo pitanje s Dragom Ćosićem je samo otvorilo temu”.

“Mislim da ima puno drugih tema zbog kojih bi trebao ući, primjerice kamp na Sveticama, ima jako puno posla u HNS-u”, smatra Mostov zastupnik.

Podsjetio je i da su prije SP-a u Rusiji održali konferenciju za medije gdje smo javno pozvali HNS da objavi koji uopće saborski zastupnici idu na utakmice i kome plaćaju hotel i skupe ulaznice.

“Nismo dobili odgovor, i povjerenica je pozvala da objave podatke. Oni kažu da to ne trebaju jer se ne financiraju iz državnog proračuna. Mislim da to nije dobar razlog, postoji eklatantan sukob interesa, mi i prema Zakonu o sportu odlučujemo o Savezu i mislim da se radi o klasičnom sukobu interesa”, kazao je Sladoljev.

Podsjetimo, nakon informacija o mogućoj preprodaji karata za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske, koje je HNS dobio od FIFE, ali ne za javnu prodaju, već za ‘kupnju članovima nogometne obitelji, prvenstveno aktualnim reprezentativcima i članovima Stožera’, zanimalo nas je što, ako išta radi DORH po tom pitanju.

Stoga je N1 poslao upit DORH-u u kojem smo ih pitali provode li izvide ili bilo kakve druge radnje vezane uz navedene ulaznice i ako da – o kolikom broju ulaznica se radi i kakve radnje DORH poduzima.

“U navedenom predmetu naložili smo Policijskoj upravi zagrebačkoj provođenje izvida. S obzirom na zakonske odredbe o tajnosti izvida, ne možemo detaljnije odgovoriti na vaša pitanja”, odgovorila je N1 glasnogovornica zagrebačkog Županijskog odvjetništva Dunja Pavliček.

I HNS je potvrdio N1 da su postojali izvidi. Međutim, napomenuli su da “zbog tajnosti postupka koja im je izričito naložena od strane policije, a prema Zakonu o kaznenom postupku (ZKP), ne mogu otkriti konkretno u čemu su se izvidi sastojali”.

Upit smo poslali i FIFA-i i odgovor ćemo objaviti čim stigne.


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.