Jandroković odbio zahtjev braniteljskih udruga o Pupovcu

Vijesti 19. ruj 201815:48 > 15:50
Patrik Macek/PIXSELL

Iz Ureda predsjednika Sabora doznaje se da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković iza 15 sati zaprimio zahtjev za održavanjem tematske sjednice o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca.

Zahtjev su poslale dvije udruge – Udruga specijalne policije i udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

VEZANE VIJESTI

 Tako formuliran zahtjev u kojem se izravno traži rasprava o pojedinom saborskom zastupnika sasvim sigurno se neće uvrstiti u dnevni red Hrvatskog sabora jer bi to otvorilo mogućnost da bilo tko zatraži raspravu o bilo kojem zastupniku i to bi bilo nedemokratski i to bi bio presedan u Hrvatskom saboru, doznaje se u Uredu predsjednika Sabora.

Podsjetimo, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi iz Domovinskog rata podržavaju najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina i traže očitovanje saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca o Domovinskom ratu i Oluji.

Samo tražimo da se saborski zastupnik Pupovac očituje o Domovinskom ratu i Oluji, ali i o politici Srbije u novije vrijeme. Najavio je da će udruge iz Domovinskog rata poslati dopis predsjedniku Sabora, Odboru za ratne veterane kao i saborskim klubovima od kojih traže tematsku sjednicu i očitovanje saborskih zastupnika o ponašanju Pupovca.

Pupovcu posebno zamjeraju što je na Dan Domovinske zahvalnosti ove godine bio na skupu u Bačkoj Palanki, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom. Tim činom Pupovac je pokazao da ne poštuje Dan Domovinske zahvalnosti i Oluju, a odlaskom na takav skup je pokazao kakvu politiku vodi, ustvrdio je predsjednik Udruge specijalne policije Zoran Maras.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.