'U Vukovaru ne treba raditi cirkus i demonstracije'

Vijesti 25. ruj 201812:28 > 12:36
N1

Bivši saborski zastupnik i predsjednik Odbora za branitelje u Zagrebačkoj skupštini Miodrag Demo komentirao je u emisiji Studijo uživo braniteljski prosvjed u Vukovaru.

“Svaka žrtva ima pravo naći kosti svoga nestalog sina, brata, oca…. No, to se ne izražava na ulici, već za stolom”, rekao je Demo.

“Što će se poručiti prosvjedom u Vukovaru? Pitam se zašto branitelji nasjedaju na te zakulisne političke igre nekoga tko je izbačen iz jedne priče koju provodi sadašnji premijer, odnosno proeuropsku politiku Hrvatske”, kazao je Demo.

VEZANE VIJESTI

Smatra da sa Srbijom treba razgovarati diplomatskim putem sve dok se ne pronađu svi nestali branitelji i civili.

“Hrvatskim braniteljima poručujem da više ne nasjedaju na te političke igre unutar vladajuće stranke i desno od nje”, kazao je Demo. Na pitanje kako komentira moguće premještanje HVIDRA-inih Sportskih igara iz Vukovara u Makarsku, što se spekulira da će danas biti donesena odluka, Demo je kazao da je “to povlačenje od zacrtanih planova”.

Podsjetimo, Sportske igre HVIDRA-e su se trebale održati u dane kada je i najavljen prosvjed koji organizira vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a na kojem će prosvjedovati protiv institucija zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru. “Ako su imali plan i program te igre odraditi u Vukovaru tada i tada, onda su to trebali napraviti i ograditi se ako ne žele u tome sudjelovati”, rekao je Demo te dodao da je to “politikanstvo na visokoj razini”.

Demo je odgovorio i na pitanje bi li on braniteljima savjetovao da idu na prosvjed u Vukovar.

“Ja im izravno kažem da u Vukovar idu svaki dan, jer je to mjesto posebnog pijeteta i tu se ne mora raditi cirkus i demonstracije. Treba poštivati tu žrtvu, jer cijeli Vukovar je žrtva. Politika je uzela maha u tome dijelu i to treba maknuti iz toga. Mislim da neću biti tamo, nego ću otići na dan stradavanja Vukovara kao i svake godine”, kazao je Demo.

Poslao je poruku i saborskom zastupniku SDSS-a Miloradu Pupovcu. “Bilo bi zgodno da ako Pupovac uživa blagodati hrvatske države da i pomogne oko toga sa svojim sunarodnjacima da se ti ljudi nađu”, rekao je Demo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.