HDZ oporbi: Ne morate podržati reformu, proći će i bez vas

Vijesti 27. ruj 201812:16 > 12:20
Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ovi saborski zastupnici odlučno su u četvrtak 'branili' poreznu reformu koju je Hrvatskom saboru predstavio ministar financija Zdravko Marić, kolegama iz oporbe predbacili su površne rasprave, te poručili da reformu ne moraju podržati, jer će proći i bez njih.

Svaka čast na hrabrosti, rekao je ministru financija Josip Križanić. “Ministre imate dobre živce, ali i argumente, rasprava je vrlo površna, svela se na jaja i slične doskočice”, istaknula je Sunčana Glavak, poručujući kolegama iz oporbe “recite ako mislite da ne treba smanjiti PDV”.

Predsjednik HDZ-ova Kluba Branko Bačić (HDZ) opetovao je kako tri kruga porezne reforme podrazumijevaju rasterećenje građana i poduzetnika za 6, 3 milijarde kuna te poručio da predstave SDP-ova Marasa i HSS-ova Vlaovića sliče na loš igrokaz.

Maras je u srijedu na početku zasjedanja zatražio stanku “zbog gušenja malog i srednjeg poduzetništva”, a ministru financija Zdravku Mariću darovao je margarete kao „simbol zatvaranja malih i srednjih poduzetnika”.

Josip Borić (HDZ) istaknuo je da su prva dva kruga porezne reforme pokazala rezultate, da oporba na sve nema odgovor, pa pokušava reformu dovesti do bizarnosti, apsurda. Ne morate je podržati, ona će proći i bez vas, poručio im je Borić u saborskoj raspravi o tri, od ukupno devet poreznih zakona; o izmjenama zakona o porezu na dodanu vrijednost, o porezu na promet nekretnina te o prijedlogu zakona o trošarinama.