Plenković razgovarao s Brkićem: On demantira navode iz tiska

Vijesti 02. lis 201819:58 > 03. lis 2018 07:26
N1

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a izjavio je kako je razgovarao sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Milijanom Brkićem i da je on demantirao sve navode koji su se pojavili u medijima, te da je stav HDZ-a kako sve treba rasvijetliti.

“Ono što mi se čini da on demantira sve navode koji su danas objavljeni u tisku, da su to teme koje su već ranije bile reciklirane. Stav HDZ-a je vrlo jasan, želimo da se rasvijetli prije svega afera SMS koja očito ima puno svojih slojeva, a što se tiče ovoga – trebamo vidjeti”, rekao je Plenković.

“Danas je bilo jedno priopćenje MUP-a, o tome bi se po mom mišljenju mogao, iz onoga što sam pročitao u priopćenju, očitovati i DORH. To su teme iz nekoga ranijega vremena, 2011. godine i za mene su to bila potpuno nova saznanja”, dodao je.

Tjednik Nacional objavio je policijske dokumente koji, kako navode, navodno pokazuju da je sadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, a tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić 2011. godine otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom.

VEZANA VIJEST

Na novinarski upit vjeruje li Brkiću koji sve demantira, Plenković je odgovorio da vrlo otvoreno razgovaraju o cijeloj situaciji, te kako ona nije ugodna ni za zamjenika predsjednika HDZ-a. “Nastojat ćemo da se sve do kraja ispita i što je tu točno”, istaknuo je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Na novinarsku tvrdnju kako navodno netko namjerno pušta te informacije, Plenković je kazao da on ne vidi neke uzročno-posljedične veze. Optužbe oporbe da je riječ o unutarstranačkim obračunima nazvao je “smiješnima i banalnima”, kazavši kako očito ne razumiju kako funkcionira Vlada i diobu vlasti.

“Ono što ja želim kao premijer je da sigurnosno-obavještajni sustav bude nepropusan. Konkretne istrage trebaju ići do kraja i ako se nešto utvrdi, to treba procesuirati. Što se tiče curenja informacija iz sigurnosnog sustava, to treba u svakom slučaju sprečavati”, naglasio je premijer Plenković.

#related-news_0

Na raniju izjavu Brkića da mu netko “pakira”, Plenković je rekao da ljudi na različite načine percipiraju objave u medijima, ali i istaknuo kako to nije metodologija rada koju netko može implicirati i insinuirati da je dio prakse ove Vlade ili ovog vodstva HDZ-a. “Ne špekuliram o takvim stvarima, pouzdano znam da to nema veze s aktivnošću HDZ-a”, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

U vezi s najavljenim prosvjedom u Vukovaru ponovio je kako je stav HDZ-a vrlo jasan, a to je da treba procesuirati i istražiti ratne zločine, ali ne i manipulirati s tom temom i ljudima koji su izgubili najmilije. “Prosvjed u Vukovaru nema podršku HDZ-a”, istaknuo je Plenković i dodao kako nije čuo da je Milijan Brkić kazao da će ići na taj prosvjed. “On ni na jednom sastanku HDZ-a to nije rekao”, rekao je Plenković, a na upit što će se dogoditi ako ipak ode, odgovorio je: “Vidjet ćemo”.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a formirana je i radna skupina koja će pripremati 30. obljetnicu HDZ-a na čelu s glavnim tajnikom Gordanom Jandrokovićem, donesena je odluka da se stranački odbori organiziraju na razini teritorijalnih organizacija, županijskih i gradskih organizacija.

Dana je i formalna podrška kandidaturi Manfreda Webera kao kandidatu Europske pučke stranke (EPP) za čelnika Europske komisije, nakon izbora za europski parlament iduće godine.

Bilo je riječi, među ostalim, o aktualnoj političkoj situaciji i reformama koje su u tijeku, poreznoj i mirovinskoj, o inicijativi oporbe za iskazivanjem nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću te izborima u Bosni i Hercegovini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.