Divjak o fizičkom napadu na vjeroučitelja: Zaprepaštena sam

Vijesti 03. lis 201812:28 > 12:35
N1

Ministarstvo obrazovanja poziva nadležna tijela da utvrde sve okolnosti oko fizičkog napada na profesora u varaždinskoj srednjoj školi te da poduzmu odgovarajuće mjere, a školu da postupi sukladno propisima.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak reagirala je nakon što je objavljeno da je 1. listopada na nastavmom satu u Elektrostrojarskoj školi Varaždin fizički napadnut vjeroučitelj.

VEZANA VIJEST

“Zaprepaštena sam događajem u Elektrostrojarskoj školi Varaždin i takvo ponašanje je apsolutno nedopustivo. Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja, a pogotovo grubo fizičko nasilje.

Ministarstvo poziva nadležna tijela da utvrde sve okolnosti te poduzmu odgovarajuće mjere, a školu da postupi sukladno propisima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na raspolaganju za svu potrebnu pomoć školi i profesorima”, poručila je ministrica Divjak.

Profesori sutra pozvani na protest

 Zbog fizičkog napada učenika na profesora u Elektrostrojarskoj školi Varaždin danas ranije reagirao je Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i oštro osudio nasilni čin, kao i nasilnika. U znak protesta protiv nasilja pozvali su profesore u svim srednjim školama u Hrvatskoj da 4. listopada ne održe prvi nastavni sat.

Više može čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.