'Vlada konačno mora reći želi li opstanak brodogradnje'

Vijesti 03. lis 201813:13 > 13:23
N1

Sindikalisti iz brodogradilišta Uljanik prije sastanka u Ministarstvu gospodarstva kazali su da očekuju odgovore želi li Vlada opstanak brodogradnje.

“Želimo konačno čuti stav Vlade želi li opstanak brodogradnje”, kazao je prije sastanka sindikalni povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku Rajko Kutlača.

“Očekujem da brodogradnju kao jedinu preostalu lokomotivu industrije nećemo zatvoriti”, kazao je i dodao da im je jasno da se brodogradnja mora mijenjati kako bi opstala.

VEZANE VIJESTI

Podržava priču o razdvajanju Uljanika i 3. maja “ako je to dobro rješenje za 3. maj i Uljanik”.  “Želimo čuti stav je li Končar definitivno strateški partner ili nije. Jasno nam je da Uljanik neće ostati ovakav kakav je, ali ako su smjer stambeno-poslovni prostori na mjestu Uljanika, onda je to zatvaranje Uljanika”, rekao je Kutlača

“Već sada je jako kasno i dogorilo je do noktiju, nadamo se da ćemo model rješenja problema vidjeti već danas”, kazao je prije sastanka u Ministarstvu i dodao da oni ne podržavaju nekretninski biznis u modelu restrukturiranja Uljanika, ali im je “jasno da jedan dio Uljanika mora ići u neke druge namjere”.

Siniša Kosić iz Sindikata metalaca kazao je da im je “trenutno najvažnije sačuvati što više radnih mjesta i osigurati sredstva za proizvodnju”.

“Ovdje netko mora doći s koferom punim novca i pokrenuti proizvodnju”, rekao je Kosić. Na pitanje je li to sadašnji strateški partner Danko Končar odgovorio je: “nisam siguran”.

“Promjena vlasničke strukture bez kapitala ništa ne znači niti jednom brodogradilištu”, kazao je i dodao da treba osigurati nastavak proizvodnje. “Vjerujem da će se naći način da se dočeka plan restrukturiranja koji će donijeti EU”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.