Spis nestao u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Vijesti 04. lis 201817:31 > 17:38
Goran Stanzl/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je da je donijelo odluku o obnovi zagubljenog spisa tog državnog odvjetništva. Pojašnjavaju da spis nije nestao u zgradi DORH-a u Gajevoj ulici - već u Općinskom državnom odvjetništvu.

“Općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je 3. listopada 2018. donijela odluku o obnavljanju spisa predmeta sukladno članku 173. Poslovnika državnog odvjetništva na temelju podataka iz upisnika i pomoćnih knjiga te pribavljanjem dokumentacije koja se nalazu kod suda, tijela unutarnjih poslova, stranaka ili drugih tijela.

VEZANE VIJESTI

 Navedena odluka uslijedila je nakon utvrđenja kako je spis predmeta Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu iz 2011. godine protiv nepoznatog počinitelja zagubljen, moguće prilikom preseljenja u druge prostorije, te trenutno nije dostupan. (4. 10. 2018.)

Naglašavamo kako je Općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, u svrhu obnove spisa predmeta, zatražila preslike spisa predmeta Županijskog suda u Zagrebu.

Ističemo kako spis predmeta nije nestao u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) jer se nikada nije ni nalazio u njemu niti je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske postupalo u tom predmetu”, navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.